Napušta Juventus: Matthijs De Ligt izabrao između Bayerna i Chelseja

Nizozemac odlučio

Napušta Juventus: Matthijs De Ligt izabrao između Bayerna i Chelseja

Admin Čaušević

Matthijsa De Ligta u novoj sezoni nećemo gledati u dresu Juventusa.

Još prije nekoliko sedmica direktor Juventusa Maurizio Arrivabene je kazao da nemoguće zadržati igrača koji ne želi ostati, tom prilikom je jasno mislio na De Ligta.

De Ligt je u Torino stigao prije tri godine za velikih 85 miliona eura, a generalni dojam je da u Juventusu nije napredovao toliko koliko se očekivalo.

Izgleda da se i 22-godišnji Nizozemac zasitio Stare dame te je odlučio da ovog ljeta promijeni sredinu. Već je i izabrao naredni klub.

Posljednjih sedmica ozbiljan interes je pokazivao Chelsea, a posljednjih dana se u sve uključio i Bayern koji je čini se i dobio utrku.

Njemački Sky izvještava da je De Ligt rekao ''da'' Hasanu Salihamidžiću i da je Bayern jedini klub u kojem želi igati.

Sve bi moglo biti završeno za vikend kada će u Torino stići Rafaela Pimenta koja je preuzela brigu o fudbalerima koje je zastupao pokojni Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pimenta u Torino dolazi u subotu kako bi se ozvaničio povratak Paula Pogbe, a tom prilikom će biti završen i transfer De Ligta u Bayern.

Prema nekim informacijama Bayern će jednog od najboljih defanzivaca današnjice platiti 75 miliona eura plus bonusi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi