Sprema se prava mašinerija: Pogledajte kako bi naredne sezone mogao izgledati sastav Chelseaja

Imaju velike planove ovog ljeta

Sprema se prava mašinerija: Pogledajte kako bi naredne sezone mogao izgledati sastav Chelseaja

E. Čaušević

Chelsea bi ovog ljeta mogao biti glavna tema ljetnog prelaznog roka.

Iako se ovaj klub nalazio u problemima prethodnih mjeseci zbog promjene vlasnika čini se da se situacija na Stamford Bridgeu konačno stabilizovala.

Chelsea će napraviti ovog ljeta nekoliko promjena u igračkom kadru, a klub su već napustili Romelu Lukaku, Andreas Christensen i Antonio Rudiger.

Očekuje se da Plavci uskoro predstave i nova pojačanja, a najbliži potpisu za londonski klub trenutno je Raheem Sterling koji će prema svemu sudeći stići iz Manchester Cityja.

Međutim, Chelsea se neće zaustaviti na tome jer se sve više špekuliše o tome da ovaj klub želi dovesti i Cristiana Ronalda koji bi bio zamjena za Lukakua.

Transferi Sterlinga i Ronalda bi mogli koštati Chelsea oko 60 miliona funti, ali će sigurno dobiti ogromna pojačanja pred novu sezonu ukoliko oni dođu u ovaj klub.

Također, špekuliše se da je Chelsea zainteresovan i za Matthijsa de Ligta koji očito ima namjeru da napusti Juventus. Pored Chelseaja interes za ovog holandskog defanzivca pokazao je i Bayern.

Engleski mediji već su počeli špekulisati kako bi mogao izgledati sastav Chelseaja za novu sezonu, a ukoliko se ostvare sve te glasine onda će Plavci izgledati zaista itekako moćno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogući sastav Chelseaja za novu sezonu: Mendy, James, De Ligt, Thiago Silva, Chilwell, Kante, Kovačić, Mount, Sterling, Havertz, Ronaldo.

Image Credit: GIVEMESPORT

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kad se samo sjetim koliko je debila prošle godine pisalo za PSG nešto tipa: "dajte im odmah titule", "nema se šta ni igrat" ahahah a na kraju bolju sezonu imao tamo neki Villarreal.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi