Igrač čuvenog prezimena se oprostio sa 33: "Samo sam se opijao i kupio svaku djevojku koja me hoće"

Danny Drinkwater okačio kopačke o klin

Igrač čuvenog prezimena se oprostio sa 33: "Samo sam se opijao i kupio svaku djevojku koja me hoće"

Admin Čaušević

Jedan od glavnih protagonista bajkotive fudbalske priče iz Premiershipa je danas saopštio da se oprašta od fudbala. Kopačke o klin je okačio sa 33 godine. Razlog za njegov pad je svakako neodgovorno ponašanje i stil života van terena. 

Sada već bivši engleski veznjak Danny Drinkwater otkrio je da je njegovo hapšenje zbog vožnje pod utjecajem alkohola 2019. bilo poziv na uzbunu nakon što je ispričao detalje o opijanju i brojnim provodima tokom nesretnog boravka u Chelseaju.

Pobjednik Premiershipa pridružio se Chelseaju iz Leicestera za 40 miliona eura 2017., ali je na Stamford Bridgeu imao sporednu ulogu, tačnije skoro pa nikakvu.

Išao je je na posudbe u Burnley, Aston Villu, turski klub Kasimpasa i Reading u Championshipu prije nego što je napustio Stamford Bridge nakon isteka ugovora u junu 2022.

Drinkwater je također priznao da su njegove aktivnosti izvan terena, poput opijanja u Londonu, utjecale na njegove fudbalske predstave.

Oglasi

"Bio sam samac u Londonu u to vrijeme pa sam, zaglavio sam u taj način života u velikom gradu", započeo je Englez.

"Pokušavao sam uživati u toj strani života kao svojevrsnom paravanu za sve ostalo. To je ono što bih iskoristio da uživam jer sve ostalo ide prilično je*eno"

"Išao sam da se opijam, pokupio bih svaku djevojku koju sam mogao. Bilo je samo ludo."

"Budite se s mamurlukom i to je bš sje*ano. Sinoćnja sreća je nestala i vratila se u stvarnost. To jednostavno nisam bio ja."

Najveći skandal u životu napravio je 2019. godine kada je u pijanom stanju napravio saobraćajnu nesreću. Tada mu je na period od 20 mjeseci bila oduzeta vozačka dozvola.

Oglasi

Iza rešetaka je proveo cijeli dan koliko mu je trebalo da se otrijezni, a dvije djevojke koje su bile s njim su završile u bolnici sa polomljenim rebrima.

"Prošlo je dosta vremena, ako se u obzir uzme i prošla godina, ali mislim da je vrijeme da i službeno potvrdim da sam se oprostio od fudbala."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želio sam još igrati, ali nisam dobivao priliku igrati na nivou na kojoj sam se osjećao cijenjenim", završio je Drinkwater koji je za A selekciju Engleske upisao tri nastupa.

Ovaj 33-godišnjak je na našem području zbog prevoda svog prezimena postao i neka vrsta mita na društvenim mrežema pošto Drinkwater doslovno u prevodu sa engleskog na bosanski jezik znači piti vodu.

Oglasi