Danny Welbeck je pronašao novi klub!
Welbeck se nije naigrao prošle sezone u dresu Arsenala

Potpisao ugovor na tri godine

Danny Welbeck je pronašao novi klub! · Zvanično

S. Pašalić

Bivši igrač Arsenala i Manchester Uniteda, Danny Welbeck, postao je novi igrač Watforda.

28-godišnji napadač je posljednjih pet sezona proveo u Arsenalu, a nedavno je postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa londonskim klubom.

Welbeck je za Arsenal odigrao ukupno 126 utakmica, ali je postigao samo 32 gola. Prošle sezone je imao velikih problema sa povredom pa je odigrao samo 14 utakmica i postigao je 5 golova.

Topnici nisu imali namjeru da mu ponude novi ugovor pa je on nakon isteka bio slobodan da potraži novi klub, a Watford je bio najbrži i najkonkretniji te je Welbeck danas potpisao trogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Prije dolaska u Arsenal, Welbeck je proveo šest godina u Manchester Unitedu i upisao je 142 nastupa te je postigao 29 golova. Za reprezentaciju Engleske je nastupio 42 puta i tu je imao najbolju statistiku s obzirom da je postigao 16 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Chepich
Zar se ovaj bavi fudbalom jos uvijek
0 2
Hooruk
Nema veceg antitalenta a da je bolju karijeru imao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi