Danny Welbeck stiže u Seriju A!

Englez na Apeninima

Danny Welbeck stiže u Seriju A!

A. Čaušević

Engleski fudbaleri se u prošlosti nisu proslavili igrajući u Italiji, a oni koji su nastupili na Apeninima se praktično mogu nabrojati na prste.

Najzvučnije ime je svakako Paul Gascoigne koji je od 1992. do 1995. godine nastupao za Lazio.

Igrač burne i kontroverzne prošlosti se zbog učestalih povreda nije proslavio na Olimpicu, ali je zbog svog burnog karaktera bio omiljen među ultrasima Nebeskoplavih.

Od sljedeće sezone dres Lazija bi trebao nositi još jedan engleski fudbaler. Osvajač Kupa Italije u svojim redovima želi Dannya Welbecka.

Ovaj 28-godišnjak ima odriješene ruke da izabere novu sredinu obzirom da mu je ugovor s Arsenalom istekao te će nakon pet godina napustiti Topnike.

Da bi angažovao Welbecka Lazio će morati pobijediti konkurenciju u vidu nekoliko klubova iz Premiershipa, prije svih Evertona i West Hama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši napadač Manchester Uniteda se nije proslavio u posljednoj sezoni u Arsenalu, u Premiershipu je upisao svega osam nastupa i postigao jedan gol.

Avanturu u londonskom klubu bi ipak mogao završiti osvajanjem trofeja jer Topnici 29. maja u Bakuu igraju finale Evropa lige protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi