Dan kada smo na Parkenu srušili Dansku: Barbarez i Baljić kreirali pobjedu za pamćenje

Bila je to sjajna partija naše reprezentacije

Dan kada smo na Parkenu srušili Dansku: Barbarez i Baljić kreirali pobjedu za pamćenje

Samir Mlaćo

Fudbalska reprezentacija naše zemlje nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo. U baražu smo zaustavljeni ovaj put od Ukrajine, te je još jedna generacija propustila historijsku šansu.

Vodili smo 1:0, ali pali u posljednjih deset minuta. Ukrajinci su na kraju otišli na Evropsko prvenstvo, a nama ostaje da žalimo i prisjećamo se ranijih utakmica koje su sigurno posebne za svakog navijača.

Na današnji dan prije 21. godinu odigrali smo čuveni meč na Parkenu protiv Danske.

Slavili smo veliku pobjedu 2:0, uz vatrenu atmosferu koju su napravili naši navijači.

Malo ko je vjerovao da ćemo se na kraju radovati, ali to se zaista desilo. Pogodio je najprije Barbarez, a zatim Baljić. Prvi pogodak bio je iz veoma jednostavne akcije, a zatim je Barbarez imao lakši dio posla. Nakon toga Bešlija je ubacio, a Baljić sigurno pogodio.

Selektor je bio Blaž Slišković, a Sergej Barbarez, legendarni kapiten naše reprezentacije, nikada nije zaboravio navedeni meč.

Oglasi

Naime, Barbarez je prije par godina na svom Instagramu objavio fotografiju sa meča na Parkenu i napisao.

"Jedan od najemotivnijih golova u mojoj karijeri".

I zaista je bilo tako. Dance smo bacili na koljena, te smo pokazali da imamo kvalitetnu reprezentaciju, ali godinama kasnije sve je palo u vodu.

Uspjeli smo 'samo' izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, no nakon toga već godinama nemamo uspjeha.

Dobijale su nas čak i slabije reprezentacije, Bilino polje je često bilo skoro prazno, a tu su i stalni 'ratovi' navijača i vodstva NS BiH.

U navedenom meču na Parkenu nastupili su:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav: Hasagić, Musić, Berberović, Hibić, Konjić, Hrgović, Biščević, Bešlija, Bajramović, Baljić i Barbarez.

Na klupi su za rezerve su bili: Alihodžić, Tolja, Mulina, Blatnjak, Grujić i Mišković.

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi