Danska sjajnim drugim poluvremenom srušila Španiju

Evropsko prvenstvo u rukometu

Danska sjajnim drugim poluvremenom srušila Španiju

Rukometaši Danske slavili su večeras u prvom meču drugog kruga Evropskog prvenstva u rukometu protiv Španije rezultatom 27:23.

Španci su sjajno otvorili ovaj meč i veoma brzo su poveli rezultatom 6:2. Tu prednost održavali su cijelim tokom prvog poluvremena kojeg su završili sa prednošću 14:11.

Ipak, drugo poluvrijeme je donijelo sasvim drugu priču. Danci su ubacili u dvije brzine više te su doslovno pregazili Špance. Rezultat u nastavku meča bio je 16:9 za konačnih 27:23.

Dansku je do pobjede vodio sjajni Michael Damgaard Nielsen sa šest golova. S druge strane Raul Entrerrios je bio precizan četiri puta.

Španija-Danska 23:27

Španija: Maqueda 3, Tomas 3, Entrerrios 4, Aguinagalde 2, Ugalde 2, Canellas 1, Morros De Argila 1, Garcia 1, Rivera 4, Del Arco 1, Dujshebaev 1.

Danska: Christiansen 2, Mensah Larsen 1, Mortensen 1, Eggert Magnussen 3, Noddesbo 5, Sven Hansen 2, Lindberg 1, Mollgaard 1, Toft Hansen 2, Mikkel Hansen 3, Damgaard 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti