Bivši igrač Veleža ima novi inostrani angažman

Darije Kalezić novi trener Den Haaga

Bivši igrač Veleža ima novi inostrani angažman

Edmir Škorić

Nizozemski klub ADO Den Haag potpisao je Darija Kalezića za novog glavnog trenera.

Kalezić je prije nekoliko sedmica napustio Jong FC Utrecht, gdje je bio aktivan dvije sezone. Bosanskohercegovački trener potpisao je na dvije godine ugovor s Den Haagom.

53-godišnji trener bio je aktivan kao nogometaš u dva različita perioda za FK Velež iz Bosne i Hercegovine te u Nizozemskoj za FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn i De Graafschap.

Rođeni Švicarac je 2006. godine objesio kopačke o klin i imenovan trenerom U23 ekipe u De Graafschapu. Dvije godine kasnije Kalezić prelazi i postaje pomoćnik prve ekipe, nakon čega godinu dana kasnije slijedi korak do glavnog trenera.

U sezoni 2009/2010 Kalezić je s klubom iz Doetinchema osvojio naslov prvaka. Nakon perioda u Achterhoeku, trener radi za razne klubove u zemlji i inostranstvu, uključujući SV Zulte Waregem, Jong PSV, Roda JC Kerkrade i Wellington Phoenix.

Oglasi

U 2019. Kalezić kratko radi za indonezijski PSM Makassar, gdje osvaja nacionalni kup. U ljeto 2021. Jong FC Utrecht bit će sljedeća destinacija nakon jednogodišnjeg angažmana u MVV Maastrichtu.

Tehnički direktor Joris Mathijsen bio je sretan zbog toga što je Den Haag doveo Kalezića:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

„Darije je aktivan kao trener u profesionalnom nogometu više od četrnaest godina, uključujući posljednjih godina u Diviziji Kitchen Champion, tako da sa sobom donosi potrebno iskustvo. Dokazao je da može podići ekipi da ide na višu razinu i jednom je vratio De Graafschapa u Erediviziju kao trener. Osim toga, Darije bolje od ikoga zna kako je raditi s mladim talentima. Stoga smo uvjereni da je Darije pravi čovjek za ovaj posao. Nadalje, još uvijek smo zauzeti kompletiranjem trenerskog osoblja i nadamo se da ćemo to uskoro moći razjasniti. Dobro je što je ovo važno mjesto sada popunjeno i veselimo se sezoni koja je pred nama".

Kalezić je osim za Velež igrao za Lokomotivu Mostar, Metkoviće, Waalwijk, AGOVV, De Graafschap. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi