Darije Kalezić ponovo trener u Nizozemskoj

Mostarac našao novi klub

Darije Kalezić ponovo trener u Nizozemskoj

Bosanskohercegovački fudbalski trener Darije Kalezić dobio je i zvanično novi angažman.

Nekadašnji igrač Veleža je bez angažmana bio otkako je u decembru 2019. napustio PSM Makassar iz Indonezije, a nakon nekog vremena vraća se u Nizozemsku.

Njegov novi klub je tamošnji drugoligaš MVV Maastricht u koji dolazi kao zamjena za Fuata Usta, a saradnja između dvije strane je dogovorena do ljeta 2022. godine.

"Radujem se dolasku u Maastricht. Radi se o odličnom klubu s dobrim navijačima. Moramo izgraditi zdrave i čvrste temelje, a za to će trebati vremena i strpljenja. Ali, upravo u tome vidim ogroman izazov koji ovaj projekat čini zanimljivijim", rekao je Kalezić.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kalezić je u Nizozemskoj još vodio Graafschap, Rodu i drugi tim PSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi