Iskusni Dario Krišto napustio Posušje

Sporazumni raskid ugovora

Iskusni Dario Krišto napustio Posušje · Zvanično

O. Lekić

Tridesetčetverogodišnji hrvatski napadač Dario Krišto u nastavku sezne neće nositi dres Posušja.

Krišto je u ljeto 2021. godine došao iz NK Dugopolje i od tada je za Posušje odigrao 61 utakmicu i postigao pet golova.

Iz HŠK Posušje danas su saopštili da je došlo do sporazumnog raskida ugovora, a klub se Krišti zahvalio na srčanom odnosu prema grbu kluba te mu poželio puno sreće u nastavku karijere i životu.

Ovaj defanzivac iza sebe ima veliku karijeru. Počeo je u Inter Zaprešiću, potom igrao za Rudeš, Zmaj iz Makarske, Omiš, Šibenik, Zrinjski iz Mostara, Lučko, Dugopolje, Dunjsku Stredu, potom za neke češke i poljske timove.

U ovoj sezoni upisao je ukupno devet nastupa, od čega osam u Premijer ligi i jedan u Kupu. Nije poznato gdje će nastaviti karijeru i da li je možda donio odluku da okači kopačke o klin.

Oglasi

Kao i u svim klubovima, tako i u Posušju ove zime ima promjena. Danas je klub predstavio Marka Hanuljaka, koji se vraća nakon što je prošle zime otišao u zagrebačku Lokomotivu.

Ovaj 23-godišnjak je bio među talentovanijim hrvatskim fudbalerima, a dovoljno govori podatak da je za omladinske selekcije Hrvatske skupio čak 51 nastup i postigao pet golova,. Igrao je za U14, U16, U17, U18, U19 i U20 reprezentaciju Hrvatske.

HŠK Posušje je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio na sedmoj poziciji u sredini tabele sa 20 bodova, ali bodovne razlike između klubova su male tako da Posušaci samo bod bježe Igmanu koji je prvi tim u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub sa Mokrog Doca očekuje borba za opstanak što je i glavni cilj kluba, a u 19. kolu 17. februara u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva dočekuju Zvijedzu 09 gdje bi pobjedom napravili veliki korak prema cilju.

Nedavno su imenovali i novog - starog trenera, a radi se o Denisu Ćoriću.

Top Komentari

user1575834983
Sad ce u Sarajevo doc, voli Sarajevo da uzima polovnjake ali nema veze svejedno ce vjerovatno zavrsiti 4ti ne vjerujem da ih Sloga Doboj moze ugroziti. Veliki pozdrav za mog prijatelja @limvotemirvah inace veliki navijac Sarajeva i zbog njega bi pogotovo volio da im 4to mjesto ne dodje u pitanje i da izbore evropu, pozdrav.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi