Marko Hanuljak se vraća na bh. terene
FOTO: HŠK Posušje/facebook

Ponovo u dresu Posušja

Marko Hanuljak se vraća na bh. terene · Zvanično

Haris Zilić

Aktivan početak 2024. godine za još jednog bh. premijerligaša, a posao je danas ozvaničio i HŠK Posušje u čije redove se vraća veznjak Marko Hanuljak (23).

Marko Hanuljak je u februaru 2023. godine napustio Mokri Dolac i otišao u zagrebačku Lokomotivu. Međutim, nakon godinu dana Hanuljak se vraća u dres kluba u kojem je pružao sjajne partije nakon dolaska iz Osijeka u julu 2022. godine o čemu smo ranije i pisali.

U Posušju su ovaj posao ozvaničili na svojim kanalima i putem društvenih mreža.

"Dobro došao nazad Marko!

HŠK Posušje potvrđuje angažman 23-godišnjeg veznjaka, Marka Hanuljka do ljeta 2025", stoji u objavi HŠK Posušje.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je pored Osijeka Posušja i Lokomotive nosio još dres mlađih kategorija italijanske Fiorentine i belgijskog Mouscrona.

Dobro došao nazad Marko! 🔵⚪️ HŠK Posušje potvrđuje angažman 23-godišnjeg veznjaka, Marka Hanuljka do ljeta 2025. #hskp #hskposusje

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, January 9, 2024

Ovaj 23-godišnjak je bio među talentovanijim hrvatskim fudbalerima, a dovoljno govori podatak da je za omladinske selekcije Hrvatske skupio čak 51 nastup i postigao pet golova,. Igrao je za U14, U16, U17, U18, U19 i U20 reprezentaciju Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio na sedmoj poziciji u sredini tabele sa 20 bodova, ali bodovne razlike između klubova su male tako da Posušaci samo bod bježe Igmanu koji je prvi tim u opasnoj zoni.

Klub sa Mokrog Doca očekuje borba za opstanak što je i glavni cilj kluba, a u 19. kolu 17. februara u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva dočekuju Zvijedzu 09 gdje bi pobjedom napravili veliki korak prema cilju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti