Gej navijač stao pred katarskog ambasadora: "Imam odnose s drugim muškarcima, a fudbal to podržava"
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Gej navijač stao pred katarskog ambasadora: "Imam odnose s drugim muškarcima, a fudbal to podržava"

Midhat Šljivak

LGBT populacija našla se u ozbiljnom problemu pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Organizatori Svjetskog prvenstva jasno su upozorili pripadnike ove populacije da javno ne ističu svoju seksualnu orijentaciju ili bi se mogli suočiti s teškim posljedicama.

Predsjednik organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru Nasser Al-Khater prije nekoliko mjeseci je postavio jasna pravila ponašanja za LGBT osobe. Mogu doći na prvenstvo, ali uz pridržavanje pravila.

"Homoseksualnost kod nas nije dozvoljena, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tokom Svjetskog prvenstva. Bit će im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno. Molimo ih da to poštuju. Oni dolaze kao navijači i bit će im omogućeno da navijaju., rekao je Al-Khater.

Zanimljiva situacija vezana za Katar i Svjetsko prvenstvo desila se prije nekoliko dana u Njemačkoj. Predstavnik Asocijacije navijača Njemačke Dario Minden, koji je i gej, održao je govor pred katarskim ambasadorom.

Odlučio je da kaže apsolutno sve. Katarski ambasador je u nevjerici slušao riječi koje je Minden izgovarao i kiselo se smijao.

Oglasi

"Ja sam muškarac i volim muškarce. Nemojte se šokirati, ali imam odnose s drugim muškarcima. To je normalno i naviknite se na to ili se ostavite fudbala.", počeo je priču Minden i nastavlja:

"Najvažnije pravilo u fudbalu je: Fudbal je za sve. Nije bitno jesi li lezbijka, jesi li gej - fudbal je za sve. Za dječake, za djevojčice. za sve".

"Ukinite smrtnu kaznu. Ukinite sve kazne za one koji javno ističu svoju seksualnost. Pravilo da je fudbal za sve je veoma važno. Ne možemo vam dozvoliti da ga prekršite bez obzira koliko ste bogati. Dobrodošli ste u fudbalsku zajednicu i kao domaćini velikog turnira, ali u sportu je tako, morate prihvatiti pravila", rekao je Minden.

Abdullah Al Nasari: "Nećemo mijenjati vjeru na 28 dana zbog LGBT populacije"

Šef sigurnosti Mundijala Abdullah Al Nasari prošle godine je saopštio kako Katar zbog LGBT populacije neće mijenjati vjeru na 28 dana.

"Ako želite isticati LGBT populaciju, to radite u društvu gdje će to biti prihvaćeno. Nemojte dolaziti kod nas i vrijeđati čitavo društvo. Nećemo zbog vas mijenjati našu vjeru na 28 dana", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zastave na stadionima koje pripadaju LGBT populaciji bit će uklonjene. Kazne za one koji istaknu zastavu bit će žestoke.

"Kada navijač podigne LGBT zastavu, mi ćemo je ukloniti kako bismo ga zaštitili. Neko bi ga mogao napasti. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove", rekao je on.

Top Komentari

Zulfikar
Kakve veze ima seksualna orrijentacija sa SP? Previse su ovi razvratnici poceli fursati.
17 0
King_Kenny
...pa idiote,fudbal i jeste za sve,to niko ne spori,ali dodji igraj fudbal i navijaj za svoju ekipu,a ne da ispoljavas svoje seksualne devijacije i bolesti na sportskim igralistima...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti