Dario Šarić objavio fotografiju u dresu BiH, ali svi pričaju o komentarima Džeke i Hajradinovića

Još jedan znak dobre atmosfere u bh. selekciji

Dario Šarić objavio fotografiju u dresu BiH, ali svi pričaju o komentarima Džeke i Hajradinovića

Endin Čaušević

Dario Šarić dobio je poziv Sergeja Barbareza za mečeve protiv Engleske i Italije, a ovaj fudbaler našao se u centru pažnje zbog objave na Instagramu i to zbog komentara koje su mu ostavili Edin Džeko i Haris Hajradinović.

Barbarez je napravio veliki broj promjena što se tičke spiska bh. selekcije u odnosu na prethodne utakmice, te je odlučio da pruži šansu fudbalerima koji nisu bili u reprezentaciji u prethodnom periodu.

Tako se na spisku našao i Šarić koji je prethodnu sezonu igrao na posudbi u turskom Antalyasporu iz Palerma s kojim inače ima ugovor na još dvije godine.

Šarić je u dresu turskog kluba odigrao ove sezone 34 utakmice, te je dao tri gola. Antalyaspor ima opciju da otkupi ugovor bh. reprezentaitvca i neće biti čudo ukoliko to urade jer je on opravdao očekivanja u tom klubu.

Zbog svojih dobrih nastupa na kraju je ovaj 27-godišnjak dobio poziv Barbareza za mečeve protiv Engleske i Italije, te je stigao u srijedu na okupljanje na Ilidžu.

Bh. igrači imali su i zvanično fotografisanje u dresovima naše selekcije pred naredne utakmice, a upravo je Šarić bio taj koji je objavio nekoliko fotografija u dresu BiH na Instagramu.

Oglasi

Šarić je objavio fotografije u plavom i bijelom dresu bh. selekcije, te je uz iste dodao emotikone plavo i bijelo srce. No, pažnju su mu na kraju svojim komentarima ukrali Edin Džeko i Haris Hajradinović.

"Lagan si...", napisao je Džeko, a potom se oglasio i Hajradinović s porukom: "A jesi se steg'o".

To je još jedan od pokazatelja da u našem timu vlada dobra atmosfera pred mečeve protiv Engleske i Italije, te se nadamo da će igrači to prenijeti i na teren i ostaviti dobar utisak protiv ovih svjetskih velikana.

Također, Šarić se sigurno nada nastupu protiv ovih ekipa, a inače ovaj 27-godišnjak za BiH je debitovao u septembru 2022. godine na meču protiv Rumunije u Ligi nacija kada je selektor bio Ivaylo Petev.

Šarić je ponikao u Ceseni, a u karijeri je igrao za Carpi, Castelfranco, Robur Sienu, Ascoli i Palermo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi