GNK Dinamo dva puta izbačen od Grka - Izgleda da su u Zagrebu pronašli glavnog krivca
Dario Špikić bio je dva puta tragičar Dinama u Evropi ove sezone.

Označen jedan igrač

GNK Dinamo dva puta izbačen od Grka - Izgleda da su u Zagrebu pronašli glavnog krivca

E. Ganibegović

GNK Dinamo je večeras porazom od PAOK-a završio evropsku avanturu ove sezone, a u Zagreu su, izgleda, našli krivca za drugo ispadanje od jednog grčkog tima ove sezone.

Dinamo Zagreb je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige s 2:0 slavio protiv PAOK-a i činilo se da može do plasmana u četvrtfinalu.

Međutim, večeras pomračenje uma. PAOK je u revanšu slavio 5:1, kumovao je i autogol Bugojanca Petra Sučića, te su Modri završili s Evropom za ovu sezonu.

Inače, ovo je već drugi put ove sezone da Dinamo ispadne od jedne grčke ekipe. Ranije je to bio AEK.

Radilo se o pretkolima Lige prvaka. AEK je slavio u Zagrebu 2:1, bilo je 2:2 u Atini, a gol vrijedan prolaska postigao je u desetoj minuti nadoknade Domagoj Vida.

Oglasi

Čini se da su u Zagreu pronašli odnosno označili glavnog krivca za ova dva ispadanja. Barem ako je suditi po društvenim mrežama.

Svježe je sjećanje od večeras kada je Dario Špikić kod rezultata 3:1 sjajno sebi napravio prostor za šut, ali loše šutirao, pa mu je domaći golman odbranio.

Sličnu stvar je imao i protiv AEK-a ljetos što navijači Dinama nisu zaboravili i možete vidjeti šta je objavljeno na mreži X.

Završen je tako san u evropskom trofeju za Dinamo, ali ove sezone se bori s Rijekom i Hajdukom za naslov u HNL, dok će protiv Hajduka igrati polufinale Kupa Hrvatske.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naredni meč za Modre slijedi već za tri dana na gostovanju kod Rudeša i moraju osvojiti tri boda kane li ostati u igri za titulu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi