Darmstadt eliminisao niželigaša, Vrančić igrao 60 minuta
FOTO: EPA

Njemački DFB Pokal

Darmstadt eliminisao niželigaša, Vrančić igrao 60 minuta

Darmstad, za koji nastupa bh. internacionalac Mario Vrančić, večeras je upisao pobjedu nad niželigašem Erndtebruckom i tako se plasirao u 2. kolo njemačkog DFB Pokala. 

Novi bundesligaš mrežu Erndtebrucka zatresao je već u devetoj minuti susreta, a vodeći pogodak postigao je Sailer. Samo minutu kasnije prednost Darmstadta udvostručio je Stroh-Engel. 

Na treći pogodak Darmstadta čekalo se do 57. minutie, kada se u listu strijelaca upisao Heller, a Stroh-Engel i Rausch uspjeli su do kraja utakmice postići dva pogotka i ujedno postaviti konačnih 5:0.

Naš Mario Vrančić na terenu se zadržao do 60. minute, kada ga je zamijenio Gondorf. 

DFB Pokal, 1/32:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Erndtebruck - Darmstadt 0:5
BFC Dynamo - FSV Frankfurt 0:2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.