Promovisan je novi član njemačke Bundeslige
FOTO: SV Dramstadt

Kolo prije kraja

Promovisan je novi član njemačke Bundeslige

H. Zilić

Njemačka Cvajta nudi uzbuđenja u finišu sezone, a večeras smo promovisali i prvog učesnika Bundeslige kolo prije kraja, tako da jedna dilema okončana pred početak ovog vikenda.

Veliko slavlje je večeras u Darmstadtu.

Ekipa Darmstadta je trijumfom protiv Magdeburga rezultatom 1:0 kolo prije kraja matematički osigurala jednu od prve dvije pozicije koje vode direktno u Bundesligu i tako se nakon šest godina vratila u društvo najboljih.

Junak Darmstadta bio je Tietz koji je postigao pogodak u 36. minuti na asistenciju Kempea.

Darmstadt je sada lider sa 67 osvojenih bodova, šest više od Heidneheima i utakmicom više, ali za njih bitnije, sedam više i utakmicom više od HSV-a koji je trećeplasirani, a treća pozicija vodi u baraž sa 16. ekipom iz Bundeslige.

U posljednjem kolu velika će borba biti između Heidenheima i HSV-a za drugu poziciju koja vodi direktno u Bundesligu.

Oglasi

St. Pauli je večeras u 33. kolu sa 4:3 u gostima savladao Kiel i ostao u matematičkoj igri za treću poziciju i baraž.

St. Pauli u posljednjem kolu mora dobiti Karlsruhe i nadati se da će HSV izgubiti oba meča do kraja što je ipak teško za očekivati.

Na začelju Cvajte bi već ovaj vikend moglo biti dosta stvari jasnije.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ako Sandhausen i Regensburg ne ostvare trijumfe za vikend i matematički će biti članovi trećeligaškog društva.

Arminia i Nurnberg su u borbi za baraž, tačnije da izbjegnu 16. poziciju koja vodi u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz "Drite".

Top Komentari

Adnanos
Emir Karic igra za Darmstadt.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi