Video katastrofe Darwina Nuneza hit je na društvenim mrežama
Foto - EPA

Urugvajac od 100 miliona eura je pod velikim pritiskom

Video katastrofe Darwina Nuneza hit je na društvenim mrežama

Midhat Šljivak

Urugvajac Darwin Nunez (23) stigao je ovog ljeta u Liverpool iz Benfice za 100 miliona eura.

Međutim, 23-godišnji napadač našao se na žestokom udari brojnih ljubitelja fudbala zbog skromnih partija u pripremnim mečevima.

Iako je u duelu s RB Leipzigom postigao četiri od pet pogodaka svog tima, Nunezova slava partija u duelu protiv Salzburga ponovo je dežurne kritičare dovela na svoje.

Nakon poprilično slabog izdanja ovog fudbalera uvjereni su kako je Liverpool 'bacio' 100 miliona eura u ovom transferu.

"Darwin Nunez čini da lagane stvari izgledaju nemoguće", jedan je od komentara uz snimak svih poteza s utakmice.

Ovakvih komentara je zaista mnogo. Neki tvrde da je Darwin 'blizana' Romelua Lukakua i pred ovim momkom će biti zaista težak teret da dokaže da vrijedi 100 miliona eura.

Oglasi

"Svijet je poludio, smijali smo se kada smo vidjeli ponudu Liverpoola za Nuneza"

Darwin Nunez postao je najskuplji transfer u povijesti Liverpoola jer je iz Benfice prešao za rekordnih 100 miliona eura.

Nunez je imao fantastičnu sezonu u dresu lisabonskog kluba i postigao je 34 gola na 44 utakmice, ali Benfica nije očekivala da će na 23-godišnjaku zaraditi toliko novca.

Nedavno su otkrivene neke WhatsApp poruke predsjednika Benfice, Ruija Coste, u kojima stoji da je očekivao ponudu do 45 miliona eura za Nuneza, ali kada je Liverpool ponudio 80, onda je odlučio podići uloge i tražiti 100 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Kada smo saznali za interes Liverpoola za Nuneza, isprva smo mislili da će se raditi o cifri od 40-45 miliona eura nakon što je imao izvrsnu sezonu. No, dva dana kasnije faksom smo dobili ponudu od 80 miliona eura plus bonuse. Svi smo prasnuli u smijeh i rekao sam pomoćniku da odgovori Liverpoolu", kazao je Rui Costa, dodavši:

"Jasno sam rekao da mora tražiti 100 miliona eura plus bonuse. Ujutro je stigla ponuda iz Liverpoola teška 100 miliona eura čime nam je ispunjena želja. Svijet je poludio, a zamislite da u našoj akademiji imamo još bolje napadače od Nuneza. Rekao sam pomoćniku da otvori šampanjac, bilo je kao da smo upravo dobili na lutriji".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi