Kraj još jedne ere: Liverpool mijenja ime kultnog Anfielda

Navijači nisu oduševljeni zbog toga

Kraj još jedne ere: Liverpool mijenja ime kultnog Anfielda

Endin Čaušević

Liverpool bi uskoro trebao početi radove na Anfieldu jer žele proširiti stadion i konačno ga renovirati.

Ovaj stadion je jedan od najlegendarnijih u svijetu fudbala i zbog toga je jasno zbog čega navijači Redsa ne žele da klub pravi novi već da renoviraju Anfield.

Renoviranje kultnog stadiona bi trebalo uskoro početi i očekuje se da se dobije 7.000 novih mjesta. Radovi će koštati oko 80 miliona funti i planirano je da sve bude završeno do početka iduće sezone.

Jasno je da renoviranje Anfielda neće biti baš jeftino i u Liverpoolu rade sve kako bi što prije osigurali novac za početak radova, a kako stvari stoje u opciji je i promjena imena stadiona.

Liverpool bi mogao napraviti isto kao i Barcelona prije nekoliko mjeseci koja je prodala sponzoru prava na ime stadiona i zaradila od toga ogroman novac.

Navodno, u Liverpoolu ozbiljno razmišljaju da to naprave i već imaju nekoliko ponuda od sponzora koji žele da stadion engleskog kluba ubuduće nosi njihovo ime.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su navijači izričito protiv toga i ne žele da klub podlegne pritisku i promijeni ime kultnog stadiona jasno je da je to danas postala svakodnevnica u modernom fudbalu, te da se očito jednostavno ne može izbjeći s obzirom da klub na taj način inkasira ogroman novac.

Anfield je dom Liverpoola još od 1892. godine i jasno je zbog čega navijači nisu baš "zagrijani" za mijenjanje imena legendarnog stadiona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Medju navijačima če uvijek ostati Anfield bez obzira tko bio sponzor ...
1 0
King_Kenny
...mislim da je mnogo bitnije unaprijediti klub,a u cemu ce taj novac sigurno pomoci,ime se ne mijenja vjecno nego na nekoliko godina,to ce uvijek ostati Anfield,vjerovatno i kao dio novog imena...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi