Došao u Liverpool za 80 miliona i imao očajan početak, a onda je jedan poziv Salaha sve promijenio

Nunez se konačno adaptirao na Anfieldu

Došao u Liverpool za 80 miliona i imao očajan početak, a onda je jedan poziv Salaha sve promijenio

E. Čaušević

Liverpool je ljetos izdvojio čak 80 miliona eura za Darwina Nuneza koji je stigao iz Benfice, ali na početku sezone Urugvajac nije igrao kako se očekivalo. Ipak, u zadnje vrijeme njegove su igre znatno bolje, a Nunez je otkrio da je jedan poziv Mohameda Salaha sve promijenio.

Nunez je ljetos stigao na Anfield kao veliko pojačanje nakon što je Sadio Mane napustio klub i prešao je u Bayern, te se od Urugvajca očekivalo da bude adekvatna zamjena za Senegalca.

Međutim, ovaj 23-godišnjak nije imao baš najbolji početak sezone u Liverpoolu, te se često nalazio na meti kritika, a mnogi su čak govorili da su Redsi napravili promašaj dovođenjem ovog igrača.

No, kako sezona odmiče tako Nunez igra sve bolje i iz utakmice u utakmicu pokazuje da Liverpool nije bez razloga odlučio potrošiti skoro 100 miliona eura da ga dovede iz Benfice.

Nunez je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 12 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio pet golova i čini se da se tek sada počeo navikavati na svoj novi klub i taktiku koju gaji Jurgen Klopp.

Urugvajcu je bilo potrebno neko vrijeme da se adaptira na novu sredinu, a ni pritisak koji je imao iz utakmice u utakmicu zbog lošijih igara mu nije baš pomogao.

Oglasi

Međutim, Nunez je u razgovoru za urugvajski ESPN otkrio da mu je u svemu tome najviše pomogao Mohamed Salah, te da je jedan poziv Egipćanina promijeni stvari za njega na Anfieldu.

"Salah je fantastičan fudbaler i još bolji čovjek. Kada sam stigao u klub pričao sam dosta s njim, a Fabinho je bio prevoditelj jer nisam pričao engleski najbolje. Bio sam dosta nervozan kada sam došao i nisu stvari išli kako sam očekivao. Nisam bio spreman za ono što me čekalo u Liverpoolu", priča Nunez i nastavlja.

"Onda me Salah nazvao na mobitel da popričamo. Objašnjavao mi je kako stvari funkcionišu i rekao mi je da se smirim i da ne budem toliko nervozan jer je normalno da se takve stvari dešavaju igračima koji tek dođu u klub".

"Objašnjavao mi je da je potrebno neko vrijeme za adaptaciju. Pričao mi je da je i on imao težak period kada je stigao 2017. godine u Englesku jer nije pričao tada engleski jezik. Objasnio mi je šta treba da naučim da se brže uklopim i to mi je nevjerovatno pomoglo. Smirio sam se kako mi je rekao i stvari su počele da napreduju i iz dana u dan mi je sve bolje i lakše. Imati podršku od Salaha i takvu pomoć je zaista fantastično".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nunez je otkrio da mu je pored Salaha dosta pomogao i Virgil van Dijk, te da je on odmah počeo učiti engleski jezik i da mu sada dosta bolje poznaje taj jezik što mu značajno olakšava stvari u ekipi.

"Van Dijk je zvijer. Nekada se naljutim jer ne mogu da ga prođem na treningu, koristi sve načine da me zaustavi. On je itekako važan dio ekipe i pomagao mi je od početka da se uklopi. Svi su se trudili i hvala im na tome. Na meni je sada da se odužim", zaključio je Nunez.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije