Thiago nekoliko sati pred utakmicu završio u bolnici: "Probudio se usred noći u bolovima"

Klopp objasnio zašto nije bio u sastavu

Thiago nekoliko sati pred utakmicu završio u bolnici: "Probudio se usred noći u bolovima"

E. Čaušević

Liverpool je jučer razočarao svoje navijače porazom od Nottingham Foresta, a Jurgen Klopp je i u jučerašnjoj utakmici imao ogromnih problema jer se produžila lista povrijeđenih igrača.

Malo ko je očekivao da će Liverpool jučer biti poražen na gostovanju kod Nottngham Foresta koji je uspio na kraju da slavi s minimalnih 1:0 i dođe do velika tri boda.

Liverpool je nakon velike pobjede u derbiju protiv Manchester Cityja jučer razočarao svoje navijače, a posebno je bio ljut Klopp koji je očekivao dosta više od svojih igrača.

Međutim, treba istaći da je Klopp i jučer bio desetkovan kada je u pitanju sastav jer su se nastavili problemi s povrijeđenim igračima.

Trenutno se van stroja nalazi čak osam fudbalera Liverpoola, a ovoj listi pred sami meč protiv Nottinghama priključio se i španski reprezentativac Thiago Alcantara koji jučer uopšte nije konkurisao za meč.

Klopp je stavio Thiaga na spisak za jučerašnju utakmicu, te su mnogi bili iznenađeni kada se Španac nije pojavio uopšte na stadionu Nottinghama i nije bilo objašnjenja šta se dešava.

Međutim, ubrzo nakon toga Klopp je otkrio da je Thiago zbog upale uha morao da propusti ovu utakmicu, te da je čak zbog jakog bola u ranim jutarnjim satima završio u bolnici.

"Thiago je sinoć dobio baš jaku upalu uha. Nije bilo šanse da on uopšte igra i odlučeno je da se vrati kući. Probudio se u toku noći zbog bola u uhu i morao je da ode do bolnice kako bi potražio pomoć", rekao je Klopp i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Problem je nastao usred noći. Ja sam se probudio nešto kasnije, ali nije se mogla donijeti nikakva drugačija odluka osim da on ne igra. Naš doktor je išao s njim u bolnicu i odmah je bilo jasno da mora da miruje nekoliko dana dok upala ne prođe".

Thiago nije bio jedini koji je pred samu utakmicu "ispao" iz sastava jer Klopp nije mogao računati ni na Darwina Nuneza koji je zadobio lakšu povredu, ali bi trebao biti spreman već za srijedu i meč Lige prvaka protiv Ajaxa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...katastrofa sa povredama i izostancima citave sezone,drugacije stanje na tabeli nije ni moglo biti kad ti Milner igra beka,a Jones i Eliott u vezi...nadam se da ce ovo biti nauk da se krene u ozbiljnu kupovinu sljedece sezone...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi