Zar ovako šuta igrač od 100 miliona eura? Nuneza zbog ovog ismijava cijeli svijet

Isplivao video s treninga Urugvaja

Zar ovako šuta igrač od 100 miliona eura? Nuneza zbog ovog ismijava cijeli svijet

E. Ganibegović

Iz godine u godinu u transfere i plate fudbalera ulaže se sve više.

Dok neki opravdaju taj novac, mnogi to i ne učine. Nagledali smo se tako promašaja od 135 miliona eura (Coutinho, Barcelona), 120 miliona eura (Griezmann, Barcelona), 117 miliona eura (Hazard, Real Madrid), 113 miliona eura (Lukaku, Chelsea), 87 miliona eura (Maguire, Manchester United) i mnogih drugih.

Ovog ljeta je Liverpool za sto miliona eura iz Benfice doveo urugvajskog napadača Darwina Nuneza (75 miliona eura + 25 kroz eventualne bonuse), no on se još uvijek ne pokazuje kao pojačanje.

Čini se da se Urugvajac teško prilagođava na život u Engleskoj, a iz ove zemlje već stižu glasine kako su čelnici Redsa zabrinuti da su "niz vodu" bacili toliki novac.

Iako je svega nepuna tri mjeseca u Engleskoj, Nunez trpi žestoke kritike. Odigrao je ukupno pet utakmica, postigao dva gola uz jednu asistenciju, ali je u 2. kolu protiv Crystal Palacea udario glavom defanzivca protivničke ekipe i dobio je tri meča suspenzije, zbog čega nije igrao protiv Manchester Uniteda, Bournemoutha i Newcastlea.

El Pais je objavio kako je vodstvo Liverpoola nezadovoljno, smatraju da nema razinu i da je bila reška da se plati 100 miliona eura, zbog kognitivnih sposobnosti koje Darwin ima na treninzima i na utakmicama.

Oglasi

Nunez se trenutno nalazi na pripremama urugvajske reprezentacije, a navodi El Paisa za sposobnosti na treninzima i utakmicama itekako su došli do izražaja.

Naime, u javnost je isplivao jedan video s treninga Urugvaja, na kojem se Nunez itekako obrukao. Prvo je, čini se faulom, oduzeo loptu jednom svom saigraču (u ovom slučaju protivniku), a onda se namjestio na šut, šutirao i bolje da nije. Pogledajte gdje je lopta završila. Zar ovako šuta igrač od sto miliona eura?

Inače, reprezentacija Urugvaja se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prekosutra dvotruke prvake svijeta čeka prijateljski meč s Iranom, dok će snage četiri dana kasnije odmjeriti s Kanadom.

Na Mundijalu u Kataru smješteni su u grupu H zajedno sa selekcijama Portugala, Gane i Južne Koreje s kojom i otvaraju svoje takmičenje 24. novembra. 

Nuneza što se tiče, on je svoj posljednji gol postigao još šestog augusta protiv Fulhama u prvom kolu engleskog Premiershipa i sigurno je da je potreban u pravoj formi i Liverpoolu i Urugvaju. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“BoLJi jE oD HaALanDa”
2 0
emrahhv
Prevara od igraca
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi