D'Aversa respektuje Inter, ali...

Parma dočekuje Inter

D'Aversa respektuje Inter, ali...

E. Škorić

Trener Parme Roberto D'Aversa svjestan je da Inter više nema pravo da na kiks i iznio je poštovanje prema sutrašnjem rivalu, no svjestan je snage i kvaliteta sopstvene ekipe.

U nedjelju navečer Parma dočekuje Inter, a nakon uvjerljive pobjede nad Genovom, ovaj tim planira da iskoristi razdrmanost Intera koji je nedavno remizirao sa Sassuolom (3:3) i na neki način se već oprostio od trke za Scudetto.

"Bit će to vrlo težak meč, ali također ću reći da ako Inter stvarno želi izazov za Scudetto, oni si ne mogu priuštiti još jedan pad", rekao je D'Aversa.

"Pokazat ćemo poštovanje Interu, ali i samopouzdanje da igramo vlastiti nogomet, jer vrijednost momčadi na papiru ne mora nužno predvidjeti konačni rezultat", dodao je trener Parme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parma je nakon nedavne pobjede u Đenovi došla na sedmo mjesto s 39 bodova i nije isključeno da je gledamo naredne sezone u Evropskoj ligi. Ipak, još uvijek ima tri boda manje od Napolija, ali pobjeda nad Interom bi bio vjetar u leđa i dobar korak ka tom putu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi