Klubovi iz S. Arabije žele u Ligu prvaka, nude bogatstvo, a sada ih je Čeferin "ugasio"

Jasna poruka predsjednika UEFA-e

Klubovi iz S. Arabije žele u Ligu prvaka, nude bogatstvo, a sada ih je Čeferin "ugasio"

Endin Čaušević

U Monacu će danas biti održan žrijeb grupne faze Lige prvaka za novu sezonu, a također bit će izabran najbolji igrač, igračica, kao i timovi sezone koja je iza nas. Također, predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, pred samu ceremoniju riješio je dilemu oko špekulacija da bi timovi iz Saudijske Arabije u budućnosti mogli igrati u evropskim takmičenjima.

Ceremonija u Monacu će početi danas oko 18 sati, a naravno u centru pažnje će biti žrijeb grupa za novu sezonu Lige prvaka koja je pred nama.

Čeferin je dolazak u Monaco iskoristio kako bi dao intervju za L'Equipe u kojem je govorio o temi koja je trenutno u centru pažnje. Naravno, u pitanju su špekulacije koje su se pojavile nedavno o tome da bi klubovi iz Saudijske Arabije mogli igrati u evropskim takmičenjima.

Bogati klubovi iz S. Arabije napravili su dar-mar ovog ljeta na tržištu jer su uspjeli da dovedu u svoju ligu neke od najboljih igrača na svijetu što se baš i nije očekivalo.

Mnogi tamošnji klubovi su se pojačali, a zbog toga su se pojavile špekulacije da bi neki od njih mogli dobiti pozivnicu da u budućnosti učestvuju u evropskim takmičenjima.

Oglasi

Međutim, Čeferin je u intervjuu za L'Equipe odlučio da tim špekulacijama stane u kraj i jasno poručio da od takvog scenarija neće biti ništa.

"U medijima se priča o tome bez da je iko od njih kontaktirao UEFA-u i pitao da li ima uopšte istine u takvim informacijama. Odgovorno vam kažem i tvrdim da će u Ligi prvaka, Evropskoj i Konferencijskoj ligi igrati samo evropski klubovi. Nikada klub iz Saudijske Arabije neće igrati u evropskom takmičenju. Tu sva priča završava", rekao je Čeferin.

Također, prvog čovjeka UEFA-e pitali su da li se pribojava da bi S. Arabija mogla nastaviti s dovođenjem najvećih fudbalskih zvijezda poput Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea koji su trenutno na samom vrhu svojih karijera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Haaland i Mbappe ne sanjaju o tome da igraju u Saudijskoj Arabiji i da na vrhuncu karijera napuštaju Evropu", dodao je.

Čeferin je jasno poručio da novac koji nude klubovi iz Saudijske Arabije da budu uključeni u ova takmičenja ne igra nikakvu odluku i da je jednostavno nemoguće da ekipe iz te zemlje budu u evropskom takmičenjima.

Top Komentari

LedeniTuzla
Ne vidim razlog zasto ne mogu igrati iz SA a igraju iz Izraela, Kazahstana, Azerbejdzana itd itd...
7 1
Drakula
Kad moze izrael koji nema veze sa evropom mogu i oni
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi