Bayernov vrh jasno poručuje: Hasan Salihamidžić ne može sam dovoditi igrače

Podrška sportskom direktoru

Bayernov vrh jasno poručuje: Hasan Salihamidžić ne može sam dovoditi igrače

E. Škorić

Bayern je još jednom osvojio titulu u Njemačkoj, mada je izostao uspjeh u Ligi prvaka.

Ipak, s obzirom na sve, u Bayernu mogu da budu zadovoljni. I zbog titule i zbog rekorda Roberta Lewandowskog i zbog pogođenih transfera... Hansi Flick odlazi, doći će Julian Nagelsmann, a mnogi smatraju Hasana Salihamidžića krivcem za određene neuspjehe.

Nije tajna da su nekadašnji reprezentativac BiH i Flick imali nesuglasice, čak i verbalne okršaje, pošto se nisu mogli složiti oko pojednih odluka o transferima igrača. Unatoč svemu, Salihamidžić je dobio punu podršku rukovodstva kluba, a sada mu je istu javno pružio i predsjednik Nadzornog odbora kluba Uli Hoeness.

"Ne mogu razumjeti kritike koje su upućene Salihamidžiću. Kad god smo kupili nekog igrača, svi u klubu su bili odgovorni za to, ne samo sportski direktor. Tako evo funkcionišemo 40 godina, koliko sam u klubu. Hasan ne može sam da kupuje igrače. Statut FC Bayern Munchen AG to uopšte ne dopušta. Na svakom transferu mora biti potpis Karla-Heinzea Rummeniggea ili drugog člana uprave kluba", pojasnio je Hoeness.

O problemima na relaciji Salihamidžić - Flick govorio je još jedan član kluba i još jedna legenda istog - Oliver Kahn. Doduše, dosta odmjereno je odgovarao na pitanja novinara, poprilično diplomatski.

"U prirodi stvari mogu biti različita mišljenja. Trener uvijek gleda trenutni tim, a sportski direktor mora obratiti pozornost na ekonomske aspekte, posebno u periodu korone. Nije da se svi retroaktivno tapšamo po leđima. Sigurno je da nismo učinili sve kako treba. Unatoč tome, pokušali smo učiniti sve da Flick ostane uMinhenu, ali na kraju je klub morao da prihvati njegovu odluku", kaže Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kahn je takođe istakao da Hasan ima jako težak zadatak da u vrijeme pandemije koronavirusa i novonastale financijske krize dovodi kvalitetne igrače.

Da li je Flick kriv ili neko drugi, otkriće nam naredna sezona. Bayern opet ide na sve trofeje sa vrhunskim trenerom Nagelsmannom, a takođe će biti zanimljivo vidjeti kakav odnos će imati popularni Braco i donedavni trener Leipziga. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Ocito da je problem u tome sto je ”Hasan” direktor!
3 1
C.Banks
Fascinantno koliko Bracu vole u Bajernu, a koliko mu se puta mater opsovalo na našim tribinama kad je igrala reprezentacija. Zbog njega sam zavolio Bajern ima barem 23,24 godine ne mogu se sjetit kad je došao tačno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi