Najskuplji igrač bez kluba ikad: Nevjerovatno koliko je novca David Alaba uzeo Real Madridu

Čak je profitirala i njegova porodica

Najskuplji igrač bez kluba ikad: Nevjerovatno koliko je novca David Alaba uzeo Real Madridu

E. Čaušević

Austrijski reprezentativac David Alaba prije nekoliko sedmica zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Real Madrida.

Alaba je još kao omladinac stigao u Bayern u kojem je proveo čak 14 godina, ali je na kraju prošle sezone odlučio da je vrijeme za novi izazov u njegovoj karijeri.

Austrijanac je imao ponudu Bayerna da produži ugovor i ostane na Allianz Areni, ali kada ga je kontaktirao Real Madrid sve se jednostavno preokrenulo.

On je s kraljevskim klubom potpisao petogodišnji ugovor i zadužio je dres s brojem četiri kojeg je godinama nosio Sergio Ramos.

Iako se očekivalo da će Alaba završiti karijeru u Bayernu na kraju nije mogao odbiti poziv Kraljeva. Međutim, sigurno da je odluku donio još lakše kada je vidio šta mu sve nudi Florentino Perez.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je stigao bez obeštećenja u kraljevski klub, a Perez je to znao da nagradi. Alaba će sedmično zarađivati 376.000 funti, odnosno za pet gofina ugovora će inkasirati čak 98 miliona funti.

Der Spiegel je objavio da je Alaba kao bonus dobio 15.1 miliona funti zbog toga što je izabrao Real Madrid, a njegov agent je od kraljevskog kluba inkasirao 4.4 miliona funti provizije.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste da je Real Madrid novac uplatio i na račun njegove porodice. Naime, njegova porodica od kraljevskog kluba dobila je 5.4 miliona funti, te nisu naveli razlog zašto su to uradili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da će Real Madrid dolazak Alabe ukupno koštati čak 122.9 miliona funti što je nevjerovatno jer je on došao u klub kao slobodan igrač, a klub je dao toliko novca samo da ga dovedu.

Alaba je tako postao najskuplji igrač koji je stigao u neki klub iako je bio bez kluba u tom trenutku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Logicno
Causevicu hajde olaksaj i sebi i nama daj otkaz MOLIM TE!
10 0
ubnt
Čauševiću , hajde sada malo o svojoj bankrotloni .
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi