David Alaba postavio uslove Realu: Austrijanac uz platu traži bonuse, novac za agenta...
Foto - EPA

Napušta Bayern

David Alaba postavio uslove Realu: Austrijanac uz platu traži bonuse, novac za agenta...

M. Šljivak

David Alaba pregovara sa Real Madridom o transferu u ovaj klub.

Austrijanac će napustiti Bayern nakon što nije pristao na uslove novog ugovora, a uskoro bismo mogli saznati da li će potpisati za kraljevski klub ili će karijeru narednog ljeta nastaviti negdje drugo.

Italijanski novinar Fabrizio Romano otkrio je večeras kakve je uslove Alaba postavio pred rukovodstvo Real Madrida, odnosno koliko je novca tražio.

Ovaj 28-godišnji defanzivac traži platu od 12 miliona eura godišnje (kada se oduzmu porezi), dodatne bonuse, plus nepoznatu cifru kao kompenzaciju za svog agenta Pinija Zahavija.

Bayern je ranije upravo zbog ovakvih zahtjeva odbio da pregovara sa Alabom i Zahavijem. Oni su mu nudili platu sa gotovo sigurnim bonusima koja bi bila u rangu onog što traži od Reala, možda čak i više od toga, ali je Alaba to odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li će Real pristati na uslove koje je postavio austrijski fudbaler ili će on na kraju završiti negdje drugo, saznat ćemo veoma brzo.

Odluka će doći možda već u ovoj sedmici.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
A mogao si ispasti gospodin pri odlasku iz Bayerna. Hvala Vam hocu novi izazov u karijeri, a ne ovako...
8 1
Edward NewGate
Koja ljiga je ovaj lik.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi