Zna se zašto je Alaba jučer digao stolicu u zrak tokom proslave titule na Bernabeu

Defanzivac Real Madrida u centru pažnje

Zna se zašto je Alaba jučer digao stolicu u zrak tokom proslave titule na Bernabeu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida jučer su proslavili novu titulu prvaka Španije.

Kraljevski klub na svom terenu pobijedio je Espanyol sa 4:0 i četiri kola prije kraja sezone u La Ligi uspio je da osigura titulu prvaka.

Za Real Madrid ovo je 35. titula prvaka Španije do koje su Kraljevi ovaj put došli čini se lakše od očekivanog. Real nije imao pravu konkurenciju ove sezone u La Ligi što je ovaj klub maksimalno iskorisito.

Nakon utakmice igrači su na odličan način proslavili novi trofej i uživali su više od sat vremena pred prepunim stadionom.

U centru pažnje našao se David Alaba koji je ljetos došao u Real i već je uspio da dođe do titule prvaka Španije.

Austrijanac je skrenuo pažnju na sebe kada se na terenu pojavio sa stolicom i u stilu je proslavio titulu. Međutim, ova stolica se nije slučajno našla u rukama Alabe na jučerašnjoj proslavi.

Oglasi

Image

Naime, to je ista stolica s kojom je Alaba slavio kada je Real Madrid izbacio PSG iz Lige prvaka. Tada je proslava bila spontana jer niko nije vjerovao da će Kraljevi proći dalje u osmini finala.

Alaba je nakon utakmice objasnio da su ga ponijele emocije i da je uzeo stolicu jer je bila pored njega. Ta proslava je tada postala pravi hit, a Alaba je i jučer odlučio da na isti način proslavi titulu prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

David Alaba celebrates Real Madrid's game-winning goal against PSG with a  CHAIR | Daily Mail Online

Također, poručio je da je stolica znak da ne može baš svako da sjedi na mjestu za Kraljeve i da je ona rezervisana samo za Real Madrid, odnosno najveći klub na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi