David Beckham će u subotu gledati meč engleskog petoligaša

Velika čast za Salford

David Beckham će u subotu gledati meč engleskog petoligaša

S. Grebović

Legendarni reprezentativac Engleske i bivši član između ostalih Manchester Uniteda, Real Madrida i PSG-a David Beckham nedavno je postao suvlasnik engleskog niželigaša Salforda.

Salford je klub koji se takmiči u National ligi, odnosno u petom rangu engleskog fudbala, a koja će za vikend na svom Peninsula stadionu ugostiti ekipu Dovera.

Nema sumnje kako će domaći igrači imati dodatni vjetar u leđa budući da će ih sa tribinama bodriti novi suvlasnik tima David Beckham, koji se tako pridružio saigračima iz Uniteda Ryanu Giggsu, Paulu Scholesu, Nickyju Buttu, te Garryju i Phillu Nevillu.

Njegovo imenovanje je zvanično potvrdila Fudbalska asocijacija Engleske 31. januara, a prvobitno je bilo planirano da će biti predstavljen navijačima na utakmici FA kupa sa Maidstoneom dva dana kasnije. Njegova poseta je potom otkazana, pošto je utakmica morala da bude pomerena zbog lošeg vremena.

"Radujemo se što ćemo ugostiti novo lice na Peninsula stadionu u subotu. Sa ponosom možemo reći da će novi suvlasnik kluba David Beckham prisustvovati našoj utakmici sa Doverom", štoji na zvaničnoj Twitter stranici ove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi