Doveo Messija i napravio čudo, ali Beckhamov životni projekat će tek oduševiti svijet!

Počela gradnja novog stadiona Intera

Doveo Messija i napravio čudo, ali Beckhamov životni projekat će tek oduševiti svijet!

Endin Čaušević

David Beckham je za samo nekoliko godina uspio da napravi fantastičan posao u Miamiju nakon što je preuzeo vlasništvo nad Interom. Dolazak Lionela Messija bio je najbolji mogući potez za njega, ali tek pravi spektakl se sprema jer je potvrđeno da će Inter dobiti novi stadion koji će izgledati kao svemirski brod.

Beckham je pokazao i dok je još bio fudbaler da je itekako talentovan za biznis, a kada je okačio kopačke o klin to je svima dokazao. Njegov najveći projekat je Inter iz Miamija, ali niko ni slutio nije da će Becks za tako kratko vrijeme napraviti takav posao.

Najbolji potez bilo je dovođenje Lionela Messija koji je u Inter stigao prije tek dva mjeseca, a već je donio ovom klubu prvi historijski trofej, ali i nevjerovatnu popularnost širom planete.

Svi žele da gledaju Inter, a mečevi ovog tima su rasprodani bez obzira gdje se mečevi igrali. Beckham je najavio kada je preuzeo klub da će uskoro dobiti i novi stadion, a sada je pokazao da je to ozbiljno mislio.

Američki mediji pišu da gradnja novog stadiona Intera ide bolje od očekivanog i da bi se Miami Freedom Park trebao otvoriti 2025. godine.

Oglasi

Stadion se nalazi u Fort Lauderdaleu koji je oko 50 kilometara udaljen od Miamija. Radovi su uveliko počeli i sve bi trebalo biti završeno za manje od dvije godine, a to će biti jedan od najmodernijih stadiona u Americi.

Image

Već je poznato kako će Interov novi stadion izgledati i zaista je riječ o još jednom "svemirskom brodu" čiji kapacitet će biti 25.000 sjedećih mjesta.

Image

Pored toga u sklopu kompleksa će biti još mnoštvo interesantnih stvari za sve posjetitelje, ali i ogroman park kojim će stadion biti okružen.

Oglasi

Image

Tu će biti i nekoliko terena za treninge Intera i mlađih kategorija ovog kluba. Također, za sve posjetitelje će biti osiguran i parking.

Image

U sklopu kompleksa planiran je zabavni park, tržni centar i nekoliko terena za tenis, košarku i odbojku. Cijene će biti pristupačne, a očekuje se da za svega nekoliko godina Inter vrati uložen novac.

Image

free6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi