Bayern započeo pregovore sa novim golmanom i čini se da je pronašao idealnog

Moraju što prije riješiti pitanje golmana

Bayern započeo pregovore sa novim golmanom i čini se da je pronašao idealnog

Edmir Škorić

Bayern Minhen je nakon dovođenja Harryja Kanea sve snage usmjerio u potpis novog golmana i sada je ušao u pregovore sa iskusnim Špancem.

Yann Sommer je nakon jedne polusezone napustio Bayern i otišao u Inter, Manuel Neuer i dalje ima zdravstvene probleme, a Alexander Nubel je posuđen Stuttgartu. Sven Ulreich je iskusan, ali svakako nedovoljan Bavarcima za njihove zahtjeve.

Prva želja Bavaraca bio je Kepa Arrizabalaga, s kojim je Bayern skoro sve dogovorio, no onda se umiješao Real Madrid nakon povrede Thibauta Courtoisa, pa je najskuplji golman svijeta na kraju odlučio da ode među Kraljeve.

Geronimo Rulli je bio druga želja Thomasa Tuchela i Bayerna, no golman Ajaxa se povrijedio u prvoj utakmici nizozemske Eredivisie i tako mu je propao transfer u Bundesligu.

Prema The Sunu, Bayern je sada započeo pregovore o potpisu Davida de Gee, Španca kojem je istekao ugovor s Manchester Unitedom kojeg je i napustio. No, Bavarci su u strahu da će ostati i bez njega.

Oglasi

Naime, De Gea na stolu ima bogate ponude timova iz Saudijske Arabije i nije isključeno da i sam poput mnogih zvijezda napustio Evropu i ode u Aziju.

U Bayernu se pak nadaju da će ga privući veličina bavarskog tima, izazov koji nude Bundesliga i Liga prvaka. De Gea bi ubrzo trebao sam da donese odluku o tome gdje da nastavi karijeru.

Uz De Geuu u opticaju je Marokanac Yassin Bouno, koji je imao izuzetnu sezonu u Sevilli, a dobro je branio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj golman se s Bavarcima povezivao još zimus nakon što se Neuer povrijedio, ali je na Allianz Arenu tada stigao Sommer koji je u u ovom prijelaznom roku otišao u Inter.

Novu sezonu Bayern je otvorio ubjedljivim porazom u Super kupu od RB Leipziga sa 0:3 što je jasan znak da Bavarci imaju pune ruke posla pred sobom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tokom ove sedmice je stigao Harry Kane pa je tako riješeno pitanje napadača, a Englez je plaćen rekordnih 100 miliona ne računajući bonuse.

Thomasu Tuchelu će očigledno trebati neko vrijeme da posloži sve karte u ekipi, međutim upitno je koliko će navijači, ali i klupsko rukovodstvo imati strpljenja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Mlatite svasta ko je sta..Bouno dolazi iz Sevile..ma da Bayern ima vecih problema fali mozak ekipe a Kimmich je prevara od igraca..znaci centralni vezni ..ko kako vidjecemo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi