Sukob u Bayernu: Igrač hitno želi transfer, ne skriva gdje želi da ide

Nema namjeru ostati

Sukob u Bayernu: Igrač hitno želi transfer, ne skriva gdje želi da ide

Edmir Škorić

Bayern odbija sve ponude za svog nogometaša, ali on uporno želi da ode do kraja ljetnog prijelaznog roka. Hoće li se rukovodstvo njemačkog prvaka na kraju "smilovati", ostaje da se vidi.

Bayern je teškim porazom od Leipziga (0:3) u utakmici Superkupa Njemačke otvorio novu sezonu, a Thomas Tuchel je već sada na mukama i itekako zabrinut. Svjestan je da svaki poraz, naročito ovako težak u borbi za trofej, može da bude poguban kada trenirate tim kao što je Bayern, pa će morati da bude na oprezu u svakoj novoj utakmici.

A oko Bayerna gomila stvari koje treba riješiti. Taman su doveli Harryja Kanea, a onda im je Real Madrid ispred nosa ukrao Kepu Arrizabalagu i mora da potraži novu alternativu na poziciji golmana.

Istovremeno, svi igrači Bayerna nisu jednako sretni i motivisani. Jedan od njih je mislima negdje drugdje, daleko do Minhena. Radi se o Benjaminu Pavardu, koji silno želi da napusti Bayern s kojima ima ugovor do narednog ljeta.

Igrač je želio promijeniti sredinu jer mu je trebao novi izazov u karijeri. Tada su strani mediji pisali da će borbu za Pavarda voditi dva engleska velikana: Liverpool i Manchester United.

Oglasi

Predsjednici minhenskog Bayerna u ovogodišnjem su ljetnom prijelaznom roku tražili Pavardovog nasljednika. Kyle Walker bio je blizu dolaska, , ali je na kraju ostao u Manchester Cityju. Prema informacijama njemačkog dnevnika "Bild", čelnici njemačkog prvaka su zbog toga prestali razmatrati prodaju Francuza.

Nisu zadovoljni ni ponudom od oko 30 miliona eura (takvu je proteklih dana dao Manchester United), jer za igrača žele dobiti najmanje 45 miliona eura.

Kako javljaju njemački novinari, Pavard je nezadovoljan i traži transfer u Manchester United. U Engleskoj bi imao veliku konkurenciju na poziciji desnog beka, jer tu su Aaron Wan-Bissaka i prije svih Portugalac Diogo Dalot.

Pavard se Bayern pridružio u julu 2019. Od tada je Francuz jedan od glavnih defanzivaca koji su igrali ulogu u osvajanju Lige prvaka Bayerna 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Četiri godine u Münchenu Pavard je bio prvi izbor gotovo svih trenera. Ukupno je za Bayern upisao 163 nastupa, postigao 12 golova i upisao 12 asistencija. Njegov rekord u sezoni 2022/2023 je: 43 utakmice, postigao je sedam golova i imao samo jednu asistenciju.

Sada silno želi u Manchester, ali transfer je još uvijek daleko od realizacije, a pitanje je kako će Fracnuz podnijeti eventualni ostanak protiv svoje volje u Njemačkoj. Jedino što je za njega dobra stvar je to što mu je ovo posljednja godina ugovora, pa bez odštete može da ide gdje poželi kada sezona završi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Glup si, gllup si, glup si
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije