Propao je dogovor od 30 miliona eura godišnje: Slavnom golmanu supruga uništila priliku života

Nije joj primamljiva destinacija

Propao je dogovor od 30 miliona eura godišnje: Slavnom golmanu supruga uništila priliku života

Edmir Škorić

Mogao je da za kraj svoje blistave karijere napuni bankovni račun do vrha, ali supruga se usprotivila ideju da napusti Evropu, pa je ostao uskraćen za ugovor od čak 30 miliona eura godišnje.

Mnoge zvijezde odlučile su se za odlazak u bogatu arapsku zemlju, gdje se novac daje šakom i kapom. Počelo je nakon Mundijala u Kataru krajem prošle godine sa Cristianom Ronaldom, a onda je mjesecima nakon toga uslijedila nevjerovatna seoba evropskih fudbalskih zvijezda na Bliski istok.

Teško je bilo i onim najboljim igračima poput Karima Benzeme, Sadija Manea ili Marcela Brozovića odbiti nestvarno bogate ugovore iz Saudijske Arabije, a tamo je želio i David de Gea, koji je i dalje slobodan nakon što je napustio Manchester United.

Navodno je dobio ugovor od 30 miliona eura po sezoni i priliku da igra sa Ronaldom u Al-Nassru, no Španac je morao da odbije, a sve zbog supruge, koja je stavila veto - svjesna da se ne može naviknuti na pomisao da se preseli u pustinjsku državu. De Gea je zbog nje odbio ponudu i još uvijek je bez tima.

Španski golman je 12 godina branio za Crvene đavole, ali mu nije produžen ugovor koji je istekao prošlog ljeta. Mnachester United se odlučio dovesti Andre Knanu za 50 miliona eura iz Intera, a De Gei je rečeno da može da ide.

Oglasi

Povezivao se sa Bayernom, žele ga Betis, Valencia, spominje se i Atletico

Tokom ljetnog prijelaznog roka povezivao se sa Bayernom, kao i sa još nekoliko vrhunskih timova, ali ostalo je samo na tome da ga žele.

De Gea bi mogao da napusti Evropu, te da karijeru nastavi u SAD kod Lionela Messija u Inter Miamiju, a vjeruje se da bi i supruga radije pristala da putuje u Miami nego u Rijad.

Njegova voljena je poznata pop pjevačica, glumica i voditeljka u Španiji, a zanimljivo da je 2015. godine učestvovala u pjesmi Evrovizije. Edurne zbog svojih obaveza nema namjeru da napušta Evropu, ali jednostavno mora da popusti ako želi da njen dragi ponovo stane među stative.

Ipak, nadaju se i jedno i drugo na kraju da će pronaći neki adekvatan tim i grad ubrzo u Evropi. Vjeruje se da je Betis odlučan dovesti ga u januaru i navodno već postoje određeni pregovori, a to bi već moglo da bude nešto što se dopada i njegovoj supruzi.

Pored nabrojanih timova, glasine su da bi se mogao čak vratiti u Madrid u bivši klub Atletico, a i Valencia pomno prati dešavanja oko njega. Čak se spominje i španski drugoligaš Eldense kojeg je De Gea čak spreman kupiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi