David De Gea pred potpisom za drugoligaša
FOTO: EPA

Iznenađujući rasplet

David De Gea pred potpisom za drugoligaša

Haris Zilić

Iskusni 33-godišnji golman David De Gea blizu je iznenađujućeg transfera prenose vodeći španski mediji među kojima je i ugledna "Marca". De Gea je blizu dogovora sa španskim drugoligašom Eldenseom.

Riječ je o veoma ambiczonom klubu koji je trenutno na 11. poziciji u španskoj Segundi, a cilj kluba je da do kraja sezone ulove pozicije koje vode u play-off za plasman u špansku La Ligu.

Redove ovog kluba ljetos je pojačao i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, defanzivac Dario Đumić.

Da je riječ o ambicioznom klubu govori podatak da dres ovog tima nosi i nekoliko iskusnih fudbalera koji su ostavili dubok trag u španskom fudbalu.

Između ostalih za Eldense nastupaju Florian Andone, Jesus Clemente, Arnau Ortiz, Alex Bernal, Miguel Mari, Alex Martinez, Pina.

Oglasi

De Gea bi potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a u slučaju da klub izbori plasman u elitu ugovor bi se produžio uz dodatne bonuse.

Španski mediji također navode da De Geu od ptpisa dijele još ljekarski pregledi, a sve bi trebalo biti jasnije do kraja ove sedmice.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: David De Gea na utakmici polufinala FA Kupa između Brightona i Manchester Uniteda

U karijeri De Gea je branio za Altetico Madrid gdje je i prošao sve omladinske kategorije, a nakon toga je čak 12 godina proveo na Old Traffordu među stativama Manchester Uniteda koji je odlučio da ovo ljeto ne nastavi saradnju sa španskim golmanom.

Za reprezentaciju Španije De Gea je branio 45 puta, a rekorder je po borju nastupa za mlađe selekcije Crvene furije.

Iskusni golman je čak 66 utakmica branio za mlađe reprezentacije Španije, od U17 do U21, a najviše nastupa je imao za U21 reprezentaciju, ukupno 27 utakmica.

Top Komentari

Amcho1
Mirviću šta čekaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi