Kosovo u Srbiji nazvali Farskim Ostrvima: "Danas svi igraju fudbal"

Izvještaj kvalifikacija

Kosovo u Srbiji nazvali Farskim Ostrvima: "Danas svi igraju fudbal"

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Kosova sinoć je remizirala 1:1 na gostovanju u Švicarskoj. Malo drugačije je to prenijela jedna televizija u Srbiji.

U okviru 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Kosovo je sinoć u Baselu igralo protiv Švicarske. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Vargas je doveo Švicarsku u prednost na startu drugog poluvremena. Konačan rezultat je postavio rezervista Hyseni u 82. minuti meča.

Poznato je da mediji u Srbiji, koja ne priznaje Kosovo, ovu reprezentaciju oslovljavaju s FS Kosova i to nije nikakva novost. Tako je pisalo i na grafici kada je u pitanju sinoćnja utakmica.

Međutim, novinar Sportkluba, Marko Stolica, slučajno ili ne (procijenite sami), nije izgovorio niti "FS Kosova", nego je ovu selekciju nazvao Farskim Ostrvima.

Oglasi

"Malo iznenađujuće, 1:1, ali što bi neki rekli, danas svi igraju fudbal", rekao je pomenuti novinar u izvještaju koji je radio. 

Rezultati Kosova ipak više nisu iznenađnje. Kada je Švicarska u pitanju, ovo je Kosovu bio treći duel s njima i treći remi.

Posljednjih 12 mečeva Kosovo ima samo dva poraza, a ranije je znalo skidati skalpove selekcijama poput Češke, Crne Gore, Gruzije, Bugarske, Izraela...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, u periodu od 2017. do 2019. godine Kosovo je imalo niz od čak 15 utakmica bez poraza, a prekinut je protiv Engleske kojoj su zabili čak tri gola (5:3) što također nije mala stvar.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovi traktoristi su smjesniji od nadrealista.
3 0
Hanibal
Treba Kosovo prijaviti to kod UEFA i zatraziti novcane kazne od ratnohuskacke fasisticke televizije . Znamo dobro njihove lazi iz vrjemena vojne agresije na BiH.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi