Xherdan Shaqiri dijelom se složio s Izraelcem koji je uvrijedio Kosovo: "Oni moraju..."

Izjava reprezentativca Švicarske

Xherdan Shaqiri dijelom se složio s Izraelcem koji je uvrijedio Kosovo: "Oni moraju..."

Eldar Ganibegović

Xherdan Shaqiri sinoć je igrao vrlo emotivnu utakmicu. Na suprotnoj strani bilo je Kosovo, zemlja njegovog porijekla, a nakon utakmice dao je zanimljivu izjavu neke savjete Kosovarima.

Fudbalska reprezentacija Švicarske sinoć je izborila EURO. Dovoljan za to bio je bod u 9. kolu kvalifikacija protiv Kosova, a rezultat u Baselu bio je 1:1.

Jako emotivan susret je to bio za dva reprezentativca Švicarske. U pitanju su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, koji vuku porijeklo s Kosova.

Poslije utakmice, Xherdan Shaqiri je dao zanimljivu izjavu. Dotakao se Kosova i dao čelnicima FS ove zemlje neke savjete, ali se i dijelom složio s Izraelcem koji je uvrijedio Kosovo.

"Kosovo mora da promijeni atmosferu u timu, potrebna im je bolja infrastruktura, taj stadion je u tako lošem stanju što je loš imidž za državu. Kosovo je zaslužilo bolje", rekao je Shaqiri.

Oglasi

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Kosovo u zaostaloj utakmici 7. kola kvalifikacija ugostilo Izrael. Rezultat je bio 1:0, no travnjak na Fadil Vokkri stadionu bio je prava kaljuža, što je kritikovao jedan reprezentativac Izraela.

Izraelski reprezentativac Eran Zahavi uvrijedio je Kosovo. Stadion je nazvao svinjcem, a Shaqiri ga je podržao odnosno složio se s njim da stadion nije uslovan za odigravanje (ovakvih) utakmica. 

"Ovo je više bio svinjac, nego fudbalski teren", kazao je legendarni fudbaler Izraela Eran Zahavi te dodao: "Znali smo da će neće biti lako u bilo kakvoj situaciji i nismo uzeli bodove."

Inače, Izrael je jedan od mogućih protivnika naše reprezentacije u baražu za EURO, no samo u finalnoj utakmici. Ona će biti odigrana 26. marta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije će Izrael završiti za dva dana utakmicom protiv Andore, a nakon sinoćnjeg poraza od Rumunije šansi za direktan plasman više nema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti