Oproštajna poruka Davida de Gee: Imenovao je samo jednog čovjeka

Golman odlazi s Old Trafforda

Oproštajna poruka Davida de Gee: Imenovao je samo jednog čovjeka

Eldar Ganibegović

David de Gea nakon 12 godina napušta Manchester United kao slobodan igrač, a prije nekoliko minuta je na svom Twitter profilu objavio oproštajnu poruku uz nekoliko fotografija.

Godine 2011. je David de Gea stigao u Manchester United iz Atletico Madrida za 25 miliona eura i prethodnih 12 godina je bio jedan od najboljih golmana Premier lige.

Sada je došlo vrijeme za rastanak. Španski golman odlazi kao slobodan igrač s Old Trafforda, a danas je na Twitteru objavio oproštajnu poruku u kojoj je imenom spomenuo čovjeka koji ga je doveo u engleskog velikana.

"Samo sam htio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda.

Želio bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i uvažavanje za ljubav iz posljednjih 12 godina. Puno smo postigli otkako me je moj dragi Sir Alex Ferguson doveo u ovaj klub.

Oglasi

Bio sam nevjerovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, da vodim tim, da predstavljam ovu instituciju, najveći klub na svijetu je čast koju ima samo nekoliko sretnih fudbalera.

Bio je to nezaboravan i uspješan period otkako sam došao ovdje. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao dječak postići ono što smo uradili zajedno.

Sada je pravo vrijeme da se prihvatim novog izazova, da se ponovo probijem u novom okruženju. Manchester će uvijek biti u mom srcu, Manchester me je oblikovao i nikada me neće napustiti", napisao je David de Gea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea je za vrijeme provedeno u Manchester Unitedu osvojio po jednom Premier ligu, Evropsku ligu, FA Cup, dva puta engleski Liga kup, te tri puta Community Shield.

Ukupno je De Gea na golu Manchester Uniteda stojao 545 puta, primio 590 pogodaka, a na 190 mečeva je mrežu sačuvao netaknutom. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1670945171
Steta za mene puno bolji golman od Onane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti