Novi bolan udarac za De Geu: Propada mu transfer iz snova
David de Gea, ipak, ne dolazi u Newcastle United.

Ništa od St. James' parka

Novi bolan udarac za De Geu: Propada mu transfer iz snova

Eldar Ganibegović

Na kraju prošle sezone Daivd de Gea je napustio Manchester United. Još uvijek nema klub, a sada mu je propala još jedna prilika za dobar potpis.

Poslije 12 godina provedenih u klubu s Old Trafforda, španski golman David de Gea ljetos je kao slobodan igrač napustio Manchester United.

Nije našao klub preko ljeta, iako se povezivao s nekoliko klubova, a ponajviše s prelaskom u Real Betis. 

Posljednjih dana u sportskim novinama aktuelna je priča da bi mogao da pojača Newcastle United. Međutim, čini se da ni od toga neće biti ništa.

Iako je Nick Pope povrijedio rame i pauzirat će oko četiri mjeseca, engleski tim neće kupiti još jednog golmana i oslanjat će se na usluge Martina Dubravke. 

Oglasi

"Nismo dali nikakvu ponudu, iako se o tome priča. Zaista vjerujemo u Martina Dubravku, uvijek smo imali dobro mišljenje o njemu, ne razmišljamo ni o kome drugom. Martin je golman visoke klase.

Nick Pope će biti operisan i bit će van terena oko četiri meseca. Plašili smo se najgoreg. Bio je u najboljoj formi otkako je s nama", rekao je Eddie Howe, trener Svraka.

Barcelona? Ništa ni od toga 

David de Gea se povezivao i s Barcelonom. Ipak, ni od toga po svemu sudeći neće biti ništa.

Objavljeno je koliko će pauzirati povrijeđeni Ter Stegen, no po De Geu loša stvar je što Barcelona nema namjeru da dovodi drugog golmana preko zime.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Baš kao i Newcastle, Barcelona se također oslanja na rezervnu opciju. Kod Blaugrane je u pitanju Inaki Pena koji je branio sjajno u prethodnim utakmicama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi