David de Gea se vraća - Španski golman pred potpisom!
David de Gea karijeru nastavlja u Španiji?

Nakon sedam mjeseci pauze

David de Gea se vraća - Španski golman pred potpisom!

E. Ganibegović

David de Gea je na kraju prošle sezone napustio Manchester United. Sada bi se mogao vratiti nakon sedam mjeseci pauze.

Golman Manchester Uniteda je David de Gea bio više od jedne decenije. Jednom je bio na pragu transfera u Real Madrid, no nije se desilo.

Na kraju prošle sezone, odnosno u ljeto 2023. godine, kao slobodan igrač je napustio Manchester United. Više ga otada nismo vidjeli na terenu.

Oko sedam mjeseci je bez kluba. Sada bi se konačno mogao vratiti među stative i pojačati jedan od španskih klubova.

David de Gea - Betis, Sevilla ili čak Barcelona?

Prema Fichajesu, Betis, Sevilla i Barcelona su tri kluba iz Primere koje kao opcije ima David de Gea. Na njemu je da odluči gdje nastaviti kariijeru.

Finansijski gledano, Barcelona je najprimamljivija opcija, no pitanje je koliko bi branio u ovom timu. Ter Stegen se vraća protiv Napolija 21. februara, a tu je i sjajni Pena. 

Oglasi

Do sada je u La Ligi De Gea igrao samo za Atletico Madrid između jula 2009. i jula 2011. godine i za to vrijeme je sakupio 84 utakmice na golu za tim iz glavnog grada Španije.

Atletico Madrid ga je lansirao na veliku scenu. Godine 2011. ga je prodao u Manchester United za 25 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da sačekamo i vidimo gdje će De Gea nastaviti karijeru. Engleski mediji prenijeli su da su opcije i Atletico i Real, no to je sada malo vjerovatno.

Podsjetimo, De Gea je 45 puta branio i za reprezentaciju Španije. Debitovao je 2014. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi