Ovo je posljednji penal kojeg je odbranio De Gea: 'Skinuo' ga je prije više od pet godina
Foto - Screenshot

Španac nije stručnjak za penale

Ovo je posljednji penal kojeg je odbranio De Gea: 'Skinuo' ga je prije više od pet godina

M. Šljivak

David de Gea tragičar je Manchester Uniteda.

Španski čuvar mreže promašio je odlučujući penal u nevjerovatnoj seriji protiv Villarreala u finalu Evropske lige (11-10) i jedini je od svih fudbalera koji nije uspio zabiti gol.

Međutim, mnogo veći problem je činjenica da David de Gea jednostavno ne zna braniti penale i već pet godina nije odbranio jedan udarac sa 11 metara.

Posljednji čovjek kojem je Španac odbranio penal je Romelu Lukaku. Dogodilo se to u polufinalu FA Kupa 23. aprila 2016. godine protiv Evertona, a od tog trenutka De Gea nije skinuo nijedan udarac.

U ovom periodu španski golman je 36 puta bio oči u oči sa protivničkim fudbalerima. Broj obrana je NULA, pa se sa pravom može reći da De Gea nije stručnjak za penale.

Interesantno je svakako da je u istom periodu rezervni golman Uniteda Dean Henderson sačuvao 47 posto od 17 penala koji su dosuđeni protiv ekipa u kojima je branio.

De Gea je na golu Manchester Uniteda u tom periodu protiv sebe imao 25 penala i nijedan nije uspio skinuti. Procenat odbranjenih penala kod golmana je između 23 do 27 posto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da je i u Premier ligi učinak odbranjenih penala veoma loš.

Posljednji penal u Premiershipu De Gea je skinuo 5. oktobra 2014. godine. Ponovo je rival bio Everton, a skinuo je udarac Leigthonu Bainesu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
De gea mora pod hitno iz kluba, sta ga cijene koji đavo, bolji Subašić od njega bukv. Lik nit zna zabiti go nit odbranit, doso da uzima pare na lijepe oci
2 0
Mirsad1705
Kakav stručnjak za penale i odbrane, on je stručnjak samo da uzme pare! Primio je više pacerskih golova od ijednog golmana u Premijer ligi. Da je imalo pošten vratio bi pare jer ih nije zaradio na terenu-
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi