Konačno je stigla prava ponuda za De Geu: Zove ga legenda ljutog rivala, supruga će reći ne?

Vjerovatno će ove zime potpisati ugovor, ali konačnu odluku u novom klubu nije donio

Konačno je stigla prava ponuda za De Geu: Zove ga legenda ljutog rivala, supruga će reći ne?

Samir Mlaćo

O španskom golmanu Davidu De Gei mnogo se piše, a nedavno je čak objavljeno da će potpisati za španskog drugoligaša Eldense.

Od toga čini se nema ništa, a De Gea je zanimljiv klubovima iz Saudijske Arabije koji dovodi veliki broj poznatih igrača iz Evrope. Sigurno će tako biti i ove zime, ali i narednog ljeta, te je očekivati dodatnu eskpanziju nogometa u toj zemlji.

De Gea je bio blizu dolaska u Al Nassr za koji nastupa Cristiano Ronaldo, ali navodno je presudila njegova supruga. I pored sjajnog novca koji nude Arapi, čak 30 miliona eura po sezoni, njegova supruga je rekla 'ne'.

Razlog je taj što ne želi da živi u Arabiji, te ne može ni pomisliti na privikavanje na život u toj zemlji. The Sun sada piše kako Španca želi dovesti Al Ettigaq koji sa klupe predvodi legendarni član Liverpoola Steven Gerrard.

De Gea iza sebe ima sjajnu sezonu u Manchesteru, bio je ponajbolji golman Premier lige, no nije dogovorio produženje ugovora i ostao je bez angažmana. 'Jedinicu' je dobio Andre Onana, koji se na startu sezone nije proslavio, ali kako vrijeme odmiče ide mu sve bolje i bolje.

Oglasi

Spominjalo se čak da će ga Manchester vratiti, ali od toga nema ništa. Iskusni Španac je slobodan i ima ponuda, a to je svakako najbitnije.

The Sun navodi da će Gerrard učiniti sve da nagovori De Geu i već ove zime završi sjajan posao, pa ostaje da se vidi šta će od svega biti.

Nešto ranije De Gea se dovodio i u vezu sa ekipom Inter Miami, ali naravno sve ovisi i od želja supruge koja se očigledno mnogo puta i dosta utiče na njegovu karijeru.

Trenutna cijena Davida De Gee govori koliko je nisko pao

De Gea je u karijeri branio za Atletico Madrid, a nakon toga čak 12 godina za Manchester United i mnogi su bili mišljenja da će i završiti karijeru na Old Traffordu. Dolazak Onane sve je promijenio, ali i visoka primanja koja je imao Španac, a koja su definitivno bila problema na Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni golman tada je odlučio da ode, no jasno je da neće pauzirati dugo. Već ove zime spreman je za novi klub, te ni njemu nije do pauze od godina dana i više, koja često bude bolan udarac za nogometaše, a posebno zbog 'opadanja' cijene njihove vrijednosti.

De Gea je u 45 navrata nosio i dres reprezentacije Španije, a trenutna vrijednost mu je osam miliona eura.

Top Komentari

Svabooo
Nemas pojma sta lupeces...raspitaj se prije tko je ona panju bosanski...
0 0
user1574859714
Jadni oni kad im se zene pitaju koje samo trose njihove pare,sjede zguza na guz,putuju,zanovjetaju. Pitam se jesu li one sta radile u zivotu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti