Real Madrid ekspresno našao zamjenu za Courtoisa - Stiže još jedna golmanska ikona
Thibaut Courtois uplakan je napustio trening Real Madrida i potom su stigle najgore moguće vijesti (Foto: Reuters)

Već počeli pregovori

Real Madrid ekspresno našao zamjenu za Courtoisa - Stiže još jedna golmanska ikona

Midhat Šljivak

Katastrofalne vijesti stigle su danas za Real Madrid. Prvi golman Thibaut Courtois doživio je tešku povredu koljena na treningu i za njega je ova sezona završena prije nego je i počela. Rukovodstvo Kraljeva brzo je reagovali i ostvaren je kontakt s Davidom de Geom.

Thibaut Courtois je doživio tešku povredu koljena na današnjem treningu. U suzama je napustio trening-centar i nekoliko sati kasnije došle su užasne vijesti jer će Belgijanac propustiti kompletnu sezonu.

Iz Real Madrida su odmah reagovali kada su čuli šta se desilo s prvim golmanom. Krenuli su u potragu za zamjenom i čini se kako su je ekspresno našli.

Čelnici kraljevskog kluba stupili su u kontakt s Davidom de Geom koji je još uvijek slobodan i navodno bi 32-godišnji čuvar mreže mogao veoma brzo postati novi član Real Madrida.

Konačna odluka će stići uskoro. Obje strane su veoma zainteresovane za saradnju i vidjet ćemo šta će se desiti u narednim satima i danima.

Oglasi

Novu sezonu Real otvara u subotu 12. augusta protiv Athletic Bilbaa, a na gol će prema svemu sudeći Ukrajinac Andriy Lunin.

David de Gea je po završetku prošle sezone napustio Manchester United gdje je proveo punih 11 godina. Nije se na njega više računalo i nije mu ponuđen nastavak saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je u dresu Crvenih đavola odigrao 545 utakmica, a treba napomenuti da je on dijete Atletico Madrida i sigurno da će biti na žestokom udaru ako potpiše za omraženog rivala.

Eventualni doček na Wanda Metropolitano stadionu definitivno neće biti ispunjen ljubavlju, ali odavno se fudbal ne igra iz ljubavi. To je već svima jasno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi