Mnogi navijači Uniteda se jutros hvataju za glavu - Razlog je David de Gea
Španski golman David de Gea već je 12 godina stanovnik Manchestera i to će ostati vjerovatno i u narednih pet (Foto: EPA)

Ostaje na golu

Mnogi navijači Uniteda se jutros hvataju za glavu - Razlog je David de Gea

M. Šljivak

Manchester United i David de Gea (32) odlučili su nastaviti saradnju. Španski čuvar mreže na pragu je potpisa novog ugovora s Crvenim đavolima i novi ugovor bi uskoro mogao biti zvanično objavljen.

David de Gea odlučio je prihvatiti ponudu Manchester Uniteda za nastavak saradnje. Dogovor između dvije strane je postignut i Španac će potpisati novi višegodišnji ugovor s engleskim velikanom.

Aktuelni ugovor 32-godišnjem čuvaru mreže isticao je na kraju ove sezone. Imao je ponuda od drugih klubova, ali na kraju ih je sve odbio i odlučio je ostati na Old Traffordu.

De Gea je morao pristati na manju platu. On je po sezoni zarađivao gotovo 20 miliona funti, no bez problema je pristao na manja primanja kako bi ostao na Teatru snova.

Detalji ugovora još uvijek nisu poznati, a klub bi uskoro trebao ozvaničiti nastavak saradnje sa svojom dugogodišnjom jedinicom.

Iskusni golman je u Manchester United stigao 2011. godine iz madridskog Atletica i odigrao je 535 utakmica za jedan od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

S Crvenim đavolima je 2013. godine osvojio posljednji trofej Premiershipa, a osvajao je i Evropsku ligu, FA Kup, EFL Kup i FA Community Shield.

Interesantno je svakako da odluka o produženju saradnje dolazi nakon katastrofalnog izdanja španskog golmana u meču Evropske lige protiv Seville.

De Gea je uz Harryja Maguirea glavni krivac što su Crveni đavoli potpuno deklasirani (3:0) i što neće imati priliku da se bore za trofej u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Manchester Uniteda nisu previše oduševljeni vijestima da je De Gea odlučio ostati u klubu i oni bi radije između stativa u budućnosti gledali nekog drugog.

Ipak, rukovodstvo Uniteda očigledno smatra da je Španac još uvijek među najboljim čuvarima mreže na svijetu i da trenutno boljeg izbora za poziciju golmana jednostavno nema.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Robijasi_It
zašto se hvatat za glavu kad je čovjek najmanje kriv koliko dobrih odbrana uvijek ima to ne pišete on je konstantno dobar boljeg nemozes dovest i da hoces.. debilu od novinara
2 0
Joe17
Hahahahah gle debila sto pisu De Gea glavni krivac uz Maguire, ono sto je De Gea pogrijesio nikakve veze vise nema, ljudi bi bili deklasirani da njega nije bilo na golu, znaci nidje veze sta pisete.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi