Maguire i De Gea su bili večeras "njihovi" igrači: Sevilla razbila United i prošla u polufinale EL!

Slavlje na Sanchez Pizjuanu

Maguire i De Gea su bili večeras "njihovi" igrači: Sevilla razbila United i prošla u polufinale EL!

E. Čaušević

Sevilla je večeras na prepunom Sanchez Pizjuanu razbila Manchester United sa 3:0 u revanšu četvrtfinala Evropske lige i uspjela se plasirati u polufinale ovog takmičenja. Tragičar Crvenih đavola bio je ponovo Harry Maguire koji je još jednom napravio neshvatljiv kiks.

Sevilla igra sezonu za zaborav u domaćem prvenstvu, ali španskom klubu na evropskoj sceni ide fantastično. Iako su svi smatrali da je United favorit i da neće imati problema da se plasira u polufinale na kraju se pokazalo da se Sevilla nikada ne smije tako lako otpisati.

Tragičar Crvenih đavola i večeras je bio Maguire zahvaljujući kojem je Sevilla imala rezultat od 2:2 u prvoj utakmici jer je on postigao nevjerovatan autogol u 95. minuti meča na Old Traffordu prošle sedmice.

Zbog problema s povredama Erik ten Hag je bio primoran Maguirea staviti u ekipu od prve minute, a na samom startu engleski reprezentativac je napravio novi kiks i omogućio Sevilli da dođe do vodstva.

[twitter]https://twitter.com/Magicj128/status/1649131554755452929[/twitter]

Već u osmoj minuti Sevilla je povela sa 1:0. De Gea je dodao loptu Maguireu koji je bio na 16 metara od gola, ali bio je neoprezan i Lamela mu je uspio izbiti loptu koja dolazi do En Nesyrija i on je šalje u mrežu Uniteda za vodstvo svoje ekipe.

Oglasi

United je krenuo po izjednačenje, ali Sevilla je imala odgovore za napade gostiju. Domaći ponovo prijete u 26. minuti kada ne En Nesyri pokušao glavom, no sada je De Gea bio siguran.

U finišu prvog poluvremena Sevilla dolazi do 2:0. Ocampos je uspio da pogodi, ali je sudija nakon razgovora s VAR sobom odlučio da poništi gol jer je Argentinac bio u ofsajdu.

Međutim, Sevilla na samom startu drugog poluvremena dolazi do 2:0. Nakon centaršuta najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Bade koji fantastično glavom matira De Geu za oduševljenje navijača Seville.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1649142978852581383[/twitter]

Tada je United krenuo svim silama naprijed, a to je ostavilo ogroman potez domaćoj ekipi za kontre.

Gosti iz Manchestera prijetili su nekoliko puta preko Eriksena i Casemira, no Bono je uspio da sjajnim odbranama spasi Sevilllu.

Konačan udarac Sevilla je Crvenim đavolima zadala u 81. minuti. De Gea pravi nevjerovatan kiks kada je istrčao na jednu dugu loptu i očajno reagovao, a do lopte je došao En Nesyri koji zabija drugi gol na meču i povisuje na 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja meča United je imao nekoliko solidnih prilika, ali Sevilla je sačuvala mrežu i slavila sa 3:0, te se zasluženo plasirala u polufinale Evropske lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dje ce bolan pirgavi englezi igrati protiv Spanaca. Pa nijedan engleski klub u primeri nebi bio u gornjem dijelu tabele. Da sastave najbolju ekipu od svih engleskih klubova opet bi u Spaniji jedva Evropu izborili.
3 1
nakopitam
Ronaldo je sam veci od cijele engleske smijesne lige
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije