Odbio pružiti treneru ruku nakon što ga je zamijenio u meču Lige prvaka, ekspresno je kažnjen

Nije bio zadovoljan

Odbio pružiti treneru ruku nakon što ga je zamijenio u meču Lige prvaka, ekspresno je kažnjen

Edmir Škorić

Mladi fudbaler odbio je da se rukuje s trenerom nakon što je zamijenjen nedavno u utakmici Lige prvaka, a to ga je skupo koštalo.

Datro David Fofana je napadač Chelseaja koji ga je posudio Union Berlinu, pa ima tu čast da igra i Ligu prvaka. U utorak je zamijenjen u 69. minuti utakmice protiv Napolija, a to je mladiću teško sjelo.

Naime, nakon što je ustupio mjesto Kevinu Behrensu, napadač iz Obale Slonovače odbio se rukovati sa svojim trenerom Ursom Fischerom.

Nepunih 48 sati kasnije, prema pisanju francuskih medija, šefovi Union Berlina disciplinski su kaznili Fofanu, pa će biti odstranjen iz tima narednih sedam dana i morat će individualno trenirati.

Odluka njemačkog kluba uslijedila je unatoč tome što je Fofana ubrzo nakon utakmice shvatio svoju pogrešku i javno se izvinio putem svog Instagram računa.

Oglasi

“Zbog mog neprimjerenog ponašanja nakon što sam izašao s terena, želim se ispričati klubu, treneru, saigračima i navijačima. Ovaj gest nije bio namjeran i ni na koji način ne predstavlja moj stav, to je bilo nešto što je proizašlo iz frustracije jer sam htio pomoći svom timu da postigne pozitivan rezultat", izjavio je Fofana, pa je dodao:

"Nastavit ćemo raditi i vratiti se još jači u prvenstvu, ali iu ovom velikom takmičenju. Idemo Union”, poruka je koju je fudbaler objavio.

Union je na stadionu Herthe u utorak navečer poražen od Napolija sa 1:0, a interesantno da je meč sudio bh. arbitar Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Union Berlin je bez boda nakon tri meča u debitanskom nastupu u Ligi prvaka. Prije utakmice s Napolijem, gubio je od Real Madrida i Brage. Osmog novembra gostovat će Napoliju u 4. kolu, ali potrebno je čudo da ovaj tim prođe ovu jako tešku grupu.

Ni u prvenstvu Unionu ne ide najbolje. Nalaze se tek na 15. mjestu sa samo šest bodova iz osam utakmica, a sveukupno imaju devet uzastopnih poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti