E za ovo se treba roditi: Za 62 minute izgubio loptu 28 puta u večerašnjem meču Lige prvaka

Čeh imao noć za zaborav

E za ovo se treba roditi: Za 62 minute izgubio loptu 28 puta u večerašnjem meču Lige prvaka

E. Ganibegović

Liga prvaka večeras nam je donijela nekoliko zanimljivih utakmica. Međutim, David Jurasek se osmog novembra 2023. godine neće rado sjećati.

Njegov tim, Benfica, poražena je od Real Sociedada s 3:1. Četvrti joj je to vezani poraz i do kraja ima samo male šanse da preskoči Salzburg i ode u Evropsku ligu kao treća u grupi D.

Real Sociedad u šestoj minuti preko Merina dolazi do vodstva, da bi pet minuta kasnije Oyarzabal povećao vodstvo. U 15. minuti je zbog igranja rukom poništen gol Merina.

Ipak, španski tim dolazi do trećeg gola u 21. minuti. Merino je bio asistent, a Barrenetxea je zatresao mrežu gostiju iz Portugala.

Mogao je Real Sociedad do 4:0 u 29. minuti, no Mendez je promašio penal. Do gola nade Benfica je došla u 49. minuti preko Rafa Silve, ali više od toga nije mogla.

Pravi show napravio je David Jurasek. Odigrao je možda i najlošiju utakmicu u karijeri.

Oglasi

Češki bek je izgubio čak 28 lopti u 62 minuta koliko je proveo na terenu.

Inače, on je u Benficu stigao iz praške Slavije ovog ljeta za 14 miliona eura. Ranije je igrao za Mladu Boleslav, Prostejov i Zbrojovku iz Brna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove sezone je 10 puta upisao nastup za Benficu. Još uvijek čeka na prvi gol i asistenciju.

Za reprezentaciju Češke igrao je pet puta, a debitovao je u martu ove godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi