U Baskiji odigrane najluđe 23 minute sezone u Ligi prvaka, Napoli razočarao navijače!

Union Berlin osvojio historijski bod

U Baskiji odigrane najluđe 23 minute sezone u Ligi prvaka, Napoli razočarao navijače!

E. Ganibegović

U terminu od 18:45 sati odigrane su dvije utakmice 4. kola Lige prvaka. Real Sociedad je s 3:1 bio bolji od Benfice, dok su Napoli i Union Berlin odigrali 1:1.

Definitivno najluđe 23 minute u Ligi prvaka ove sezone odigrane su u Baskiji i to u rasponu od šeste do 29. minute.

Real Sociedad u šestoj minuti preko Merina dolazi do vodstva, da bi pet minuta kasnije Oyarzabal povećao vodstvo. U 15. minuti je zbog igranja rukom poništen gol Merina.

Ipak, španski tim dolazi do trećeg gola u 21. minuti. Merino je bio asistent, a Barrenetxea je zatresao mrežu gostiju iz Portugala.

Mogao je Real Sociedad do 4:0 u 29. minuti, no Mendez je promašio penal. Do gola nade Benfica je došla u 49. minuti preko Rafa Silve, ali više od toga nije mogla.

U grupi D sada je Real Sociedad prvi s 10 bodova, Inter ima sedam, Salzbug tri, a Benfica je bez bodova. Salzburg i Inter imaju i meč manje, a oni se od 21 sat sastaju u Austriji.

Oglasi

Union Berlin stigao je do prvog boda u historiji u Ligi prvaka. Uspio je remizirati kod Napolija 1:1.

Skočili su svi na stadionu Diego Maradona u 30. minuti, no gol Anguisse je poništen zbog prekršaja.

Ipak, Napoli dolazi u prednost u 39. minuti kada je pogodio Politano. Pri rezultatu 1:0 se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 52. minuti, Fofana postiže pogodak za 1:1 i do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Real Madrid je maksimalan s devet bodova, Napoli ima sedam, Braga tri, a Union jedan bod. Jasno je da se i Napoli i Union večeras nadaju pobjedi Reala nad Bragom - Napoli kako bi mirnije ušao u borbu za drugo mjesto, a Union kako bi se s Bragom borio za treće i evropsko proljeće.

Liga prvaka, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa C:
Napoli - Union Berlin 1:1 (Politano 39'; Fofana 52')

Grupa D:
Real Sociedad - Benfica 3:1 (Merino 6', Oyarzabal 11', Barrenetxea 21'; Rafa Silva 49')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi