Stvara se dream team fudbalskih "luđaka": Stiže David Luis, plata će mu biti četiri miliona

Brazilac ima novi klub

Stvara se dream team fudbalskih "luđaka": Stiže David Luis, plata će mu biti četiri miliona

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri koji ulaze u jesen karijere kada već ne mogu više igrati na vrhunskom nivou traže klub gdje će imati odličnu zaradu. 

Tursko prvenstvo je takmičenje koje već neko vrijeme privlači pažnju veterana, a novi dream team fudbalskih "luđaka" se stvara u Adani.

Naime, nakon što je Adana Demirspor u svoje redove doveo Marija Balotellija, naredni koji stiže je David Luiz.

Iskusni Brazilac će u turski klub stići kao slobodan igrač i potpisat će dvogodišnji ugovor. Međutim, ono što bode u oči je svakako plata.

Naime, Luiz će na godišnjem nivou zarađivati čak četiri miliona eura pa će tako za dvije godine zaraditi zaista odličan novac.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Štoper je tokom karijere nastupao za niz zvučnih imena evropskog fudbala kao što su Arsenal, Chelsea, PSG i Benfica. Klubovi su za njegove transfere potrošili oko 120 miliona eura, a34-godišnjak u Adanu stiže potpuno besplatno.

Za Adanu od pozvatnih imena još igraju Gokhan Inler, Lucas Castro i Younes Belhanda pa će sigurno biti interesantno gledati kako će ta ekipa izgledati na terenu.

Top Komentari

GoonerKix
David Luiz*
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi