David Moyes se nakon šest godina vraća u Everton?

Marco Silva dobio otkaz

David Moyes se nakon šest godina vraća u Everton?

Endin Čaušević

Everton je sinoć doživio ubjedljiv poraz u gradskom derbiju od Liverpoola (5:2), a već večeras čelnici kluba odlučili su da uruče otkaz treneru Marcu Silvi.

Karamele se ove sezone nalaze u veoma lošoj formi jer su nakon 15 kola na tek 18. poziciji. Nakon serije loših rezultata čelnici kluba s Goodisona odlučili su da je vrijeme za promjene, te su se Marcu Silvi zahvalili na saradnji.

O otkazu Silvi špekulisalo se prethodnih sedmica, a iz Evertona večeras su potvrdili da on više nije trener ovog kluba. Silva je na kormilo Evertona stigao krajem maja 2018. godine, ali nije ispunio ciljeve koji su se od njega očekivalo.

Everton je ljetos potrošio ogroman novac na pojačanja, no engleski klub jednostavno nikako da zaigra kako se očekuje. Ekipu će privremeno voditi Duncan Ferguson, ali engleski mediji već pišu da se zna ko će biti novi trener Evetona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, to bi trebao biti David Moyes koji je nekada s dosta uspjeha vodio ovaj tim. Moyes je na ljeto 2013. godine napustio Goodison i preuzeo je Manchester United, ali njegova karijera je išla silaznom putanjom.

Moyes je vodio Everton od 2002. do 2013. godine i nakon šest godina mogao bi se vratiti u klub. Ovaj 56-godišnji stručnjak je bez posla nakon što je na ljeto 2018. godine dobio otkaz u West Hamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi