David Silva i Real Sociedad na ružan način prevarili Lazio

Imao sve dogovoreno s Rimljanima

David Silva i Real Sociedad na ružan način prevarili Lazio

E. Čaušević

Španski fudbaler David Silva napustio je Manchester City kao slobodan igrač, te se odlučio vratiti u Španiju.

Naime, Real Sociedad je sinoć zvanično potvrdio da je David Silva novi igrač ovog kluba što je bilo iznenađenje za sve. U medijima se uopšte nije spominjalo da će Silva potpisati baš za Sociedad, te mnogima nije jasno kako je došlo do ovog dogovora.

Poznato je da je Silva već ranije imao dogovori da potpiše za Lazio, ali to je propalo. Španac je s rimskim klubom dogovorio saradnju na tri godine, te su ljekarski pregledi već bili zakazani, no sinoć je uslijedio šok za čelnike Lazija.

Naime, u rimskom klubu su itekako bijesni na Silvu što je na takav način prekršio dogovor, ali i na Sociedad koji je u tajnosti sve to odradio. Marca piše da su predstavnici Sociedada kontaktirali Silvu prošle sedmice, ali da su tražili da nikome ne govori o tome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za nekoliko dana uspjeli su sve da dogovore, a fudbalski svijet bio je u šku kada je potvrđeno da je potpisao za Sociedad. Iz Lazija su poručili da je španski klub igrao itekako prljavo, te da se u fudbalu takve stvari ne praštaju. No, posebno su ljudi na Silvu koji uopšte ništa nije spomenuo iako je imao razgovor s rimskim klubom i prije nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti