Nije uzalud "luđak": Simeone krenuo sam na protivničke navijače!

Nakon napada na autobus

Nije uzalud "luđak": Simeone krenuo sam na protivničke navijače!

A. Čaušević

Sramotne scene obilježile su dolazak Atletico Madrida na utakmicu Kupa Kralja protiv Real Sociedada. 

Navijači Sociedada su nekako uspjeli razdvojiti policijsku pratnju i autobus u kojem su se nalazili igrači Atletica poslije čega je nastao haos.

Autobus je gađan raznoraznim predmetima, razbijeno je nekoliko prozora te je sasvim očekivano došlo do panike u gostujućem taboru.

Prvi koji je stao na crtu odbrane je bio Diego Simeone. Zbog njegovog karaktera dok je bio igrač mnogi su ga zvali "luđakom" što je pokazao i u srijedu navečer.

Nakon što je razbijen prozor pored sjedišta na kojem je sjedio Argentinac on je ustao i krenuo je sam da se obračuna s navijačima domaćih, ali na sreću vozač nije otvarao vrata te je nekako izbjegnut još veći incident.

Sva dešavanja uoči susreta su uticala i na sama dešavanja na terenu gdje je Sociedad slavio sigurnu pobjedu s 2:0 i prolazak dalje.

"U fudbalu je kao u životu. Svaki dan nije isti. Prošla sezona je bila fenomenalna, a ova je veoma teška. Imamo još prilika u Ligi prvaka i prvenstvu. Sigurno neću biti miran", kazao je Simeone nakon poraza i oproštaja od još jednog trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi